Nejprve nehoda, pak porážka - a naděje na lepší pozici zmizela

12.02.2008 / Eva Streichsbierová

Výprava do Havířova za nadějí se začala kazit už zhruba tři kilometry před cílovou stanicí. O tom, že se dopravní nehody nevyhýbají opravdu nikomu, se mohli jihlavští hokejisté přesvědčit na vlastní kůži na jednom z kruhových objezdů. Střet s osobním automobilem si sice žádné zranění nevyžádal, ale hráči Dukly dorazili na zimní stadion s pořádným zpožděním. „Čekali jsme dlouho na policajty, odvést nás nakonec musel náhradní autobus,“ popsal nepříjemný okamžik jihlavský útočník Martin Krupka.

Foto: Deník/Libor Plíhal.

Po příjezdu na stadion se svěřenci trenérské dvojice Karel Dvořák, Bedřich Ščerban rychle převlékli a o chvíli později už rozehráli svoji bitvu o lepší výchozí pozici pro play off. „Někteří kluci jsou zvyklí, že se jdou před zápasem proběhnout. Čtyři a půl hodiny v autobuse fakt nejsou nic příjemného. Jenomže tentokrát to nešlo. Musím říct, že třeba já jsem tahal nohy celé utkání,“ stěžoval si Krupka.

Přesto to byl právě on, kdo ve druhé části za nepříznivého stavu 0:3 zavelel k útoku a dvěma góly vrátil svému týmu šanci na obrat. „V kabině jsme si o přestávce řekli, že už to doděláme, ale uběhlo jenom třináct vteřin z poslední třetiny a zase jsme prohrávali o dva góly. To nás položilo,“ přiznal jediný úspěšný střelec Dukly.

Havířovští Panteři přidali do konce utkání ještě dvě přesné trefy a poslali Jihlavu domů s vysokou porážkou 2:6. „Nevyšel nám začátek, pak jsme se sice vrátili do hry, ale už poněkolikáté jsme selhali v koncovce,“ povzdechl si trenér Dvořák. „Snad už jsme si smůlu vybrali, teď věříme, že se k nám na play off vrátí štěstí,“ dodal.

Celý pondělní souboj odchytal na severu Moravy brankář Pavel Falta. Premiéra se mu ale příliš nepovedla. „Spíš bych řekl, že ho v tom kluci nechali samotného, vůbec mu nepomohli. Žádnou vědu z toho neděláme,“ zastal se svého svěřence kouč.

Další ránou pro Duklu bylo zranění obránce Pavla Staňka, který musel v průběhu utkání odstoupit kvůli potížím s ramenem. „Já ale doufám, že se dá do čtvrtka do pořádku a že bude moci nastoupit. Byla by to velká ztráta, vzhledem k tomu, že Petr Štrach je definitivně mimo hru,“ uvedl Dvořák.

Po porážce 2:6 obsadila Jihlava ve skupině Východ pátou příčku, což jí za soupeře do prvního kola play off určilo čtvrtý nejúspěšnější tým západu – Vrchlabí. V úvodních dvou duelech bude Dukla plnit roli hosta, v pondělí se pak série přesune do Jihlavy. Postup do čtvrtfinále si zajistí to mužstvo, které vyhraje třikrát.