Největší slabina Dukly? Hra v oslabení

16.02.2008 / Eva Streichsbierová

Herní obraz sice Dukla Jihlava ve druhém utkání play off vyladila, ale k dokonalé proměně ji stále chybí jedna dost podstatná věc – zlepšit hru v oslabení. Nebo ještě lépe – vyvarovat se zbytečných faulů. Z početní výhody si totiž Vrchlabí udělalo smrtící zbraň. Ze sedmi gólů, které jihlavští hokejisté na ledě soupeře během dvou dnů inkasovali, padlo šest právě při přesilovce domácího týmu!

„Mužstvo musím tentokrát pochválit, bojovalo a bylo úplně jinačí než den před tím. Bohužel ale nejsme schopni ubránit přesilovky soupeře. Při hře pět na pět nás Vrchlabí nepřehrálo, jenomže hra v oslabení nám nejde. Dostáváme laciné góly,“ zlobil se hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Jeden takový padl v pátek pouhých 15 vteřin před vypršením normální hrací doby. „Pokud má hráč puk na hokejce chvilku před koncem v oslabení, tak ho musí vyhodit do bezpečí a ne zmatkovat. Když to udělá někdo mladý, dá se to pochopit, teprve se učí, ale od zkušeného hráče čekáte něco úplně jiného,“ nebral si servítky trenér.

Dukla ve druhém souboji play off dvakrát vedla. Poprvé trvala její radost jen 17 vteřin, podruhé osm minut. A pak přišlo pokaždé vyrovnání. „Včera jsme propadli ve všech činnostech, dneska jsme si řekli, že musíme začít bojovat, bruslit a srážet se. Hráli jsem líp, ale pořád ještě děláme spoustu zbytečných faulů,“ povzdechl si po páteční porážce útočník Martin Krupka.

K lepší náladě mu nepomohlo ani to, že dal v zápase dva góly a na tom zbývajícím se podílel asistencí. „Nejde o to, kdo kolik nasbírá bodů, play off je o vítězstvích, ty jsou prioritou,“ prohlásil třetí nejproduktivnější hráč jihlavského týmu v letošní sezoně.

Zklamání a vztek v pátek v kabině Dukly jednoznačně dominovaly, nicméně naději a odhodlání do pozadí úplně nevytlačily. „Prohrávat v sérii 0:2 je sice hodně nepříjemné, ale teď hrajeme doma a určitě uděláme všechno proto, abychom se sem ještě vrátili,“ slibuje Martin Krupka.

Pokud chce Jihlava zůstat ve hře o postup do čtvrtfinále, musí v pondělí na Horáckém zimním stadionu bezpodmínečně vyhrát, v opačném případě pro ni letošní sezona skončí!