Byla to moje vina, sypal si popel na hlavu Man

16.02.2008 / Eva Streichsbierová

Až do poloviny 59. minuty se pro něj zápas vyvíjel parádně, pak ale přišla osudová chyba. Devatenáctiletý útočník Dukly Jiří Man si počínal v rozporu s pravidly a 83 vteřin před koncem normální hrací doby musel na trestnou lavici.

„Hráč mi ujížděl a byl při tom skrčenej. Chtěl jsem mu zvednout hokejku, ale trefil jsem ho do obličeje. Byla to jednoznačně moje chyba,“ sypal si popel na hlavu mladý forvard.

Jeho prohřešek potrestalo Vrchlabí ve chvíli, kdy do vypršení šedesáté minuty zápasu chybělo patnáct vteřin! „Když jsem jel na trestnou, říkal jsem si: hlavně, ať nedostaneme gól, byla by to moje vina. No jo, jenomže přesně to se stalo. Cítím se fakt hrozně,“ soukal ze sebe.

Přitom, nebýt onoho závěrečného faulu, mohl se jihlavský hokejista usmívat. Do statistik se totiž předtím zapsal dvěma přesnými přihrávkami. „Na naší hře už bylo určitě znát zlepšení, hráli jsme střední pásmo přesně tak, jak jsme chtěli. Teď nám nezbývá nic jiného, než vyhrát dvakrát doma a vrátit se sem. Šance určitě je.“

K tomu ale bude potřeba dát se dohromady hlavně po psychické stránce. Sebevědomí Dukly páteční prohrou hodně utrpělo. „Potrénujeme, trochu si odpočineme a budeme bojovat dál,“ dušuje se Man. „Já se pokusím o víkendu vypnout doma, u televize,“ dodává.