Elitní formace Dukly dostane novou podobu

17.02.2008 / Eva Streichsbierová

Naděje vždycky umírá poslední, a ta pro jihlavské hokejisty zatím ještě pořád celkem slušně dýchá. V sérii s Vrchlabím sice Dukla prohrává už 0:2 na zápasy, ale bez šance rozhodně není. "Hokej je hra plná překvapení. Nálada má k ideální podobě pochopitelně daleko, přesto je na klukách vidět odhodlání," tvrdí hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák. Třetí duel prvního kola play off začíná na Horáckém zimním stadionu v pondělí v 17:30.

Na vrchlabském ledě selhala Dukla nejprve v přístupu a poté ve hře v oslabení. "Pořád mi ten první zápas leží v žaludku. Hráli jsme špatně, bojovnost byla na straně soupeře. Porážka 1:3 mě hodně mrzí," svěřil se trenér. "Druhý den už jsem klukům mohl vytknout jenom tu hru v oslabení," dodal.

K rozboru chyb posloužila jihlavským hokejistům videonahrávka z úvodních dvou duelů. "Ukázali jsme hráčů, na co si musí dát v tom nadcházejícím utkání největší pozor. Je jasné, že šlo hlavně o obranu," prozradil kouč.

Ve čtvrtek a v pátek se musela Dukla obejít bez dvou útočníků základní sestavy. Jiřího Kubáta vyřadily z výpravy do Krkonoš přetrvávající problémy po otřesu mozku a Tomáše Čachotského potřebovalo extraligové Znojmo. "V pondělí, a případně i v úterý, už by ale měl hrát Tomáš za nás. Tak zní alespoň předběžná dohoda se Znojmem," odtajnil dobrou zprávu Dvořák.

Druhého nejproduktivnějšího hráče Dukly v letošní sezoně se chystá trenér zařadit vedle Vladimíra Říhy a Oldřicha Bakuse do elitní formace. Naopak Jiří Kubát bude v jihlavské sestavě znovu chybět. "Na tréninku se zatím vůbec neobjevil, ty problémy asi přetrvávají," povzdechl si kouč.

Do branky se v pondělí znovu postaví třiadvacetiletý gólman Milan Řehoř. "Nemáme důvod to měnit. V prvním zápase sice udělal jednu hrubku, po které jsme dostali gól, ale jinak nás podržel," uvedl Dvořák.

Pokud si chce Jihlava zachovat naději na postup do čtvrtfinále první ligy musí v pondělním duelu s Vrchlabím vyhrát. Porážka by jí automaticky vystavila stop. "Jsem přesvědčený, že kluci udělají všechno proto, aby se hrálo ještě jak v úterý, tak i potom ve čtvrtek ve Vrchlabí," prohlásil trenér.