Patrik Augusta bude v Dukle Jihlava zastávat dvě funkce

25.07.2008 / Eva Streichsbierová

Patrik Augusta se vrací do Jihlavy. Osmatřicetiletý bývalý hráč Dukly a reprezentace bude v nové sezoně zastávat v jihlavském klubu hned dvě funkce – asistenta hlavního trenéra u juniorů a sportovního manažera. „Chtěl bych přispět svoji troškou do mlýna a pomoct jihlavskému hokeji,“ prohlásil Augusta.

U prvoligového juniorského mužstva Dukly nahradí Aleše Kučeru, který s týmem absolvoval celou suchou přípravu. „Byli jsme takhle s Alešem domluveni. Já jsem chtěl mít vedle sebe na začátku někoho, komu můžu maximálně věřit. A to Aleš určitě je, hrozně moc mi pomohl,“ uvedl hlavní kouč jihlavské juniorky Aleš Totter. „Jeho srdce však patří Pelhřimovu, kde působí jako generální manažer. A díky příchodu Patrika se teď může svojí práci znovu věnovat naplno,“ dodal.

Patrik Augusta ukončil hráčskou kariéru před dvěma lety, poté se stal scoutem týmu NHL Phoenix Coyotes. „Měl jsem čas na to, abych se pořádně rozkoukal a popřemýšlel o tom, co chci dělat do budoucna,“ svěřil se jihlavský rodák. „Samozřejmě jsem sledoval dění v Dukle. Hodně se toho tady za poslední dobu změnilo. Hlavně město se k hokeji postavilo čelem.“

A proto když pak přišla nabídka ze strany jednatele klubu Bedřicha Ščerbana, dlouho se nerozmýšlel. „Béďu znám velmi dobře, hrávali jsme spolu v Dukle i v reprezentaci, a na práci s ním se těším. Myslím, že pod jeho vedením se tady hokej hnul správným směrem,“ uvedla nová posila trenérského týmu a managementu.

Šéf jihlavského klubu si příchod Patrika Augusty nemůže vynachválit. „Jsem moc rád, že na naši nabídku kývnul. O tom, že jeho zájem pomoct Dukle je opravdu velký, svědčí i to, že souhlasil odtajnit svoje rozhodnutí ještě před tím, než dojednáme podmínky smlouvy. Pro náš klub je to výrazná posila,“ prohlásil Ščerban.

Kdo je Patrik Augusta:

- Narodil se 13. 11. 1969 v Jihlavě
- Za A-tým Dukly Jihlava odehrál čtyři sezony
- V ročníku 1990/19991 získal s Jihlavou titul mistra republiky.
- V roce 1992 ho draftovalo Toronto Maple Leafsn a hned v sezoně 1992/1993 odešel do zámoří.
- Působil tam především v nižší soutěži AHL a IHL, kde oblékal dres St. John´s Maple Leafs a Long Beach Ice Dogs.
- V NHL si zahrál několik zápasů za Toronto a Washington.
- V soutěžním ročníku 1999/2000 odešel do Německa, kde působil sedm let.
- Byl členem bronzového reprezentačního týmu na olympijských hrách v Albertville a v témže roce 1992 si zahrál i na světovém šampionátu v Praze.