Trenér Dvořák: Brod nás předčil v bojovnosti a nasazení

08.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté utrpěli v přípravě druhou porážku o tři branky. Z výsledkového pohledu by se mohlo zdát, že šlo o hodně podobné utkání, jenomže realita byla úplně jiná. Zatímco v souboji s extraligovým Libercem podala Dukla bojovný výkon, ve čtvrtečním domácím duelu s Havlíčkovým Brodem v tomto směru hodně zaostávala. „Soupeř nás jednoznačně předčil v nasazení,“ přiznal po porážce 1:4 hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Foto z přípravného zápasu s Brodem zde.

Dalším bodem, v němž se oba prvoligové celky v přípravném duelu lišily, byla úspěšnost střelby. Zatímco hosté dokázali jihlavského brankáře Romana Kousala překonat čtyřikrát, Dukla se zmohla pouze na jednu přesnou trefu z hokejky Jiřího Hanzala.

„Samozřejmě, střelba zatím není nic moc. Asi nám zvlhl prach. Ale znovu musím zopakovat, že jenom v tom to dneska nebylo. Soupeř měl prostě větší vůli po vítězství,“ uznal trenér.

Volno ve čtvrtečním utkání dostali brankář Milan Řehoř, obránce Přemysl Duben a útočníci Tomáš Hradecký, Jiří Man. A opět i Jaroslav Mareš.

„S Jardou to nevypadá moc dobře. Od toho klíštěte má pořád problémy. Teď dostal antibiotika a příští týden jde na další řadu vyšetření,“ prozradil Dvořák.

Také v dalším zápasovém testu se jihlavští hokejisté představí domácímu publiku. V pondělí znovu od 18:30 se na Horáckém zimním stadionu střetnou s prvoligovým nováčkem – Chrudimí.