Proti Švýcarům nastoupí Dukla s Kousalem v brance

19.08.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty dnes čeká mezinárodní souboj. Na Horáckém zimním stadionu se v rámci přípravy na novou prvoligovou sezonu představí švýcarský tým Neuchatel Sports. Zápas začíná v 18:30 a do branky Dukly se tentokrát postaví Roman Kousal.

Původně měl poprvé v přípravě hájit barvy Jihlavy sedmnáctiletý Filip Novotný. Odchovance Dukly, který v současné době obléká dres pražské Sparty, je ovšem zraněný. „Omluvil se s tím, že má nějaké problémy s nohou,“ prozradil kouč jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Čtyřiadvacetiletý Kousal nastoupí v přípravě už podruhé, poprvé to bylo v zápase s Havlíčkovým Brodem, který Dukla prohrála 1:4. „Jako dvojka se na střídačku posadí Milan Řehoř,“ nahlásil trenér.

Dnešní soupeř Dukly přiveze do krajského města Vysočiny také dva české hráče – Radka Dlouhého a Pavla Vostřáka. Speciálně pro druhého jmenovaného nebude jihlavský led ničím novým. V extraligové sezoně 2004/2005 totiž nastupoval právě v dresu jihlavského týmu.

Souboj s Neuchatelem je pro svěřence trenérské dvojice Karel Dvořák – Roman Mejzlík posledním, který odehrají před cestou na turnaj do Nitry. Směr Slovensko vyrazí Dukla ve čtvrtek dopoledne a během tří dnů tam nastoupí ke třem utkáním.