8:3
(4:1, 3:1, 1:1)

Jihlava si doma zastřílela, nejlépe sedl zápas Bakusovi

19.08.2008 / Eva Streichsbierová, Wally

Na úterní podvečer si Dukla pozvala k přípravnému zápasu druholigový švýcarský klub Neuchatel Sports. Již po úvodní dvacetiminutovce bylo o vítězi jasno, domácí se dokázali prosadit čtyřikrát, hosté jen jednou. V utkání se převážně dařilo elitní jihlavské formaci, sám její šéf Oldřich Bakus vsítil tři branky a na jednu přihrál. Jihlavané porazili Neuchatel hladce 8:3.
19.08.2008 18:30, Přípravné zápasy - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Kousal (Řehoř) - Malena, Bílek, Ficenc, Novák, Staněk, Kašpar, Štrach - Suk, Bakus, Rytnauer - Říha, Hanzal, Hrbatý - Krupka, Dolníček, Hodek - Man, Hradecký, Jonáš
8

Neuchatel Sports

Müller (Kitschmann) - Boss, Loeffel, Beer, Zbinden, Girardin, Mano, Ryser - Dlouhý, Perrin, Vostřák - Genazzi, Malgin, Bielmann - Hiltenbrand, Krebs, Personeni - Merzaghi, Sassi, Tuffet - Montandon
3
Branky a nahrávky: 1. Suk (Bakus), 7. Bakus (Rytnauer, Suk), 11. Bakus, 17. Hrbatý (Hanzal, Říha), 28. Bakus (Ficenc, Hodek), 33. Hanzal (Hrbatý, Ficenc), 35. Man (Hradecký, Staněk), 50. Man (Malena, Jonáš) - 9. Bielmann, 31. Perrin (Vostřák), 46. Dlouhý (Vostřák). Rozhodčí: Vokurka - Guth, Rittich. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3, 8:3.

Průběh utkání

„Šlo o slabšího soupeře, takže by byla asi ostuda, kdybychom s ním prohráli,“ prohlásil po utkání autor hattricku. Svoji střeleckou chuť ale příliš nepřeceňoval. „Vždycky je to hodně o štěstí, ale je fakt, že nám to dneska sedlo celé pětce. A taky všem ostatní. Aspoň jsme si trochu zvedli sebevědomí,“ dodal s úsměvem Bakus.

Švýcarům se na Horáckém zimním stadionu nedařilo téměř nic, ke třem gólům jim velkým dílem pomohla sama Dukla. „Znovu nám tenhle zápas ukázal, že máme velké problémy v obranné činnosti. Pořád je na čem pracovat,“ uvedl hlavní kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

V dresu Neuchatelu se dvěma přesnými přihrávkami prezentoval Pavel Vostřák, který v Jihlavě hrával v extraligovém ročníku 2004/2005. „To víte, že jsem si vzpomněl,“ usmíval se po utkání pětatřicetiletý rodák z Vlašimi. „Pro mě osobně to nebyla špatná sezona, dařilo se mi. Škoda jen toho závěru,“ zavzpomínal.

Podle něj se dnes jeho mladší spoluhráči zalekli slavného jména soupeře. „Přišli sem, viděli tady pod stropem viset ty dresy a byli z toho rozhození. Jim je jedno, jakou soutěž teď Dukla hraje, pro ně je to pořád pojem. Bylo znát, že mají až moc velký respekt,“ krčil rameny Vostřák.