Gólová radost útočníka Kotlíka trvala jen pár vteřin

30.08.2008 / Eva Streichsbierová

Ve třetí třetině přípravného derby s Třebíčí překonal Dan Kotlík domácího brankáře Pavla Míču. Jenomže do gólových statistik nakonec jeho jméno nepřibylo, protože ho sudí místo toho poslali na trestnou lavici.

Fotoreportáž z utkání v Třebíči zde

„Jel jsem za hráčem a nadzvedl mu hokejku, možná ho trefila do tváře. Hlavní rozhodčí říkal, že to neviděl, ale nechal si poradit od čárových,“ povzdechl si po utkání osmnáctiletý útočník Dukly Jihlava.

Radost z gólového úspěchu tak trvala jen pár vteřin. „Jo, asi tak dvě,“ smál se Kotlík. Pro jihlavského juniora to byl třetí zápas, který v přípravě odehrál za A-mužstvo. „Už jsem si zvykl, všechno je v pohodě. Zmizel i stres z toho, že budu hrát před větším počtem diváků,“ svěřil se.

Působení u prvoligového áčka si užívá, i když na trvalé místo v kabině si asi ještě nějakou dobu bude muset počkat. „Určitě o něj zabojuju,“ slíbil nadějný forvard. „Budu s a-týmem trénovat, ale důležitá pro mě je taky juniorka. I tam je super parta, chceme se dostat zpátky do extraligy,“ prohlásil Kotlík.

Starší spoluhráči z prvního týmu Dukly ho prý mezi sebe vzali bez sebemenších problémů. „Třeba Lukáš Krupka dokáže hodně podržet, ale i ostatní. Dobrý kamarád jsem taky s Jirkou Manem, kterého znám už delší dobu,“ prozradil.

Navíc společně s ním dostali šanci od trenérů také další junioři. „Určitě bylo příjemný, že jsem nemusel do kabiny vstupovat sám. Ale jak říkám, kluci mě přijali skvěle,“ pochvaloval si atmosféru Kotlík.

Ten už má na koně také první gólový úspěch. Zaznamenal ho ve středečním domácím souboji s Horáckou Slavií Třebíč. Na větší oslavu premiérové trefy prý ale zatím nebyl čas. „Až teď o víkendu máme volno, takže to určitě napravím,“ usmíval se sympatický útočník.

Obránce Bílek se rozstřílel

A možná nebude sám, důvod k oslavě by určitě našel také obránce Filip Bílek. Ten se trefil dokonce dva dny po sobě. Ve čtvrtek v Havlíčkově Brodě a v pátek v Třebíči. „Je to příjemné, ale pořád mám co zlepšovat. Zatím s sebou nejsem moc spokojený,“ prohlásil sebekriticky devatenáctiletý bek.

Místo v sestavě si ovšem zatím drží, přežil i první zužování kádru. „Tehdy se mi ulevilo, začal jsem si víc věřit. Dřív to bylo takové napětí, teď jsem mnohem klidnější. V Dukle se mi líbí, chtěl bych tady zůstat a tomuhle týmu pomoct,“ svěřil se Bílek.