4:2
(1:1, 2:0, 1:1 )

Dukla v Třebíči zase propadla v obraně, domů vezla porážku

29.08.2008 / Wally, Eva Streichsbierová

Bez úderného tria Man, Bakus, Rytnauer ale zato s Řehořem v brance nastoupila Dukla k derby zápasu v Třebíči. Do vedení šla Jihlava zásluhou pohotové střely Petra Štracha. Poté si však vzal slovo útočník Třebíče Martin Čech, který třemi góly rozhodl o vítězství Horácké Slavie 4:2.
29.08.2008 18:00, Přípravné zápasy - 12. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Míča - Hrbáček, Kaláb, Sedláček, Flamík, Bulička, Sláma, Koktan, Havran, Popela - Čech, Zahradník, Obdržálek, Ferebauer, Nahodil, Staněk, Vrba, Otčenáš, Sojčík, Přibyl, Stejskal, Burian J., Burián
4

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Musil, Štrach, Bílek, Novák, Kašpar, Rosendorf - Krupka, Dolníček, Hodek, Jonáš, Hanzal, Suk, Říha, Hradecký, Kotlík, Pometlo
2
Branky a nahrávky: 18. Čech (Zahradník, Obdržálek), 31. Čech (Kaláb, Hrbáček), 35. Nahodil (Sedláček), 49. Čech - 16. Štrach (Hanzal), 47. Bílek (Štrach). Rozhodčí: Blecha - Doležálek, Dřínovský. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 676. Střely na branku: 36:27. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Hned od úvodního vhazování bylo patrné, že Dukla nebude mít v Třebíči příliš dobrý den. Sice se jako první ujala vedení, ale víc ze hry měli domácí hokejisté. Těm se také povedlo necelé tři minuty před koncem prvního dějství srovnat na 1:1. „Soupeř nás v téhle části jasně přehrál. Jen díky výkonu Milana Řehoře jsme ji neprohráli ,“ prohlásil zklamaný kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

Ve druhé části Horácká Slavia proměnila dvě přesilovky a odskočila Dukle na rozdíl dvou gólů. „Je jasný, že pro některé kluky už to byl třetí zápas ve třech dnech, což se samozřejmě projeví. Mě spíš ale mrzí to, že pětka, která včera v Havlíčkově Brodě odpočívala, dnes nezahrála nic moc,“ zlobil se trenér. „V tom, že se ti kluci nedokážou zakousnout, je něco varujícího,“ dodal.

Už po středečním duelu, ve kterém Dukla vyhrála 5:2, nešetřil jihlavský trenér kritikou na adresu svých svěřenců. Dokonce poslal varování, že pokud nedojde u některých hráčů ke zlepšení, bude muset sáhnout k razantnějším krokům. A po utkání v Třebíči jeho nespokojenost ještě narostla. „Varování evidentně nepomáhá, takže budeme muset sáhnout k činům,“ prozradil.

Jihlavský kádr ale není bezedný, navíc několik hráčů se momentálně potýká se zraněními. „Taky nemyslím, že bychom hned někoho poslali pryč, ale určitá opatření společně s vedením klubu určitě uděláme. V pondělí se sejdeme, probereme situaci a rozhodneme,“ svěřil se Dvořák.

V poslední třetině pátečního odvetného derby padly dva góly. Po jednom na každé straně, a utkání tak skončilo zaslouženou výhrou Horácké Slavie 4:2. „Zase jsme měli problémy v obraně. Dostali jsme dva góly v oslabení a oba byly z dorážky v brankovišti. Je celkem alarmující, že patnáctiletý David Musil je jedním z našich nejlepších obránců,“ zakončil hodnocení trenér.