Dorostenci by se rádi chytili na severu

18.09.2008 / Wally

Dorostencům Dukly Jihlava se první čtyři kola bodově nepovedla. Tým trenéra Františka Zemana pokaždé odešel z ledu s prázdnou. V pátém a šestém kole nyní pocestuje na sever Čech. V pátek od 20:00 svedou jihlavští mladíci bitvu o první mistrovské body v Litvínově a v sobotu od 13:30 poté v nedalekém Chomutově. Na Chemopetrol mají jihlavští mladíci dobré vzpomínky, loni se jim povedlo na severu Čech vyhrát 5:2.

Litvínov

Litvínov nezačal sezónu podle svých představ. V obou domácích utkáních se svým soupeřem prohrál. Tři body si připsal až na ledě Šumperka, kde zvítězil 5:2. V Olomouci poté prohráli Severočeši těsně 2:3 a po čtyřech kolech jim při skóre 8:12 patří šestnáctá příčka. Nejlepším střelcem týmu je zatím se třemi góly Jakub Matai.

Poslední utkání
Olomouc - Litvínov 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky Litvínova: Matai, Smolka.

„Určitě bych se nezlobil, kdybychom zopakovali v Litvínově podobný výkon jako v minulé sezóně, kdy jsme získali tři body. Každé utkání je ale jiné a začíná za stavu 0:0. My se na zápas musíme dobře připravit. Může pro nás být povzbuzující, že loni jsme tam jeli také po špatné sérii a nakonec to pro nás dobře dopadlo," doufá trenér František Zeman.

Chomutov

Nováček soutěže z Chomutova je na tom podobně jako dorostenci Dukly. Také on čtyři duely prohrál, naposledy 2:3 v Olomouci a 1:5 v Šumperku. Chomutovským mladíkům patří v tabulce dvaadvacátá příčka, protože mají o gól lepší skóre než Havířov a o dva než Jihlava.

Poslední utkání
Šumperk - Chomutov 5:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Piačka (Gewies), 12. Šenk, 16. Navrátil (S. Tomiga), 51. Vachutka (Drtil, Fořt), 59. Holinka (Piačka, S. Tomiga) - 27. Chytrý.
Sestava Chomutova: Příhoda (16. Matoušek) - Havel, Andres, Škrdle, Čížek, Kovář, Kolář, Fiala - Procházka, Růžička, Tuček, Bauer, Lehnert, Megela, Hučko, Šaržík, Chytrý, Kotous, Klouček, Svoboda.

„V Litvínově skončíme někdy po desáté večer a druhý den hrajeme od půl druhé. Těžké to pro kluky určitě bude, ale jak já tvrdím, když si hráč vsugeruje do hlavy, že je unavený, tak unavený bude. Chomutov je sice v extralize nováček, ale my nemůžeme rozlišovat, zda ten tým hraje prvním rokem nebo už patří mezi stálice," má jasno lodivod dorostenců.

Dukla Jihlava

Jihlavští mladíci v extralize poněkud tápou. Dobře rozehrané utkání na Kladně nedokázali dovést do úspěšného konce a od té doby se potýkají s psychickou dekou. Bodovat mohli na domácím ledě proti Mladé Boleslavi, když v poslední minutě první třetiny snížili na 1:2. Jenomže zůstalo pouze u naděje. Doslova moční můrou je pro dorostence Dukly celek Liberce, který i letos vyhrál na Horáckém zimním stadionu 6:1. Když k tomu připočteme ještě loňskou domácí výhru Bílých Tygrů 11:1 je o titulu nejméně oblíbený soupeř rozhodnuto.

„Na začátku soutěže jsme potkali favority extraligy. Myslím si, že minimálně jedno utkání jsme měli uhrát. Bohužl se tak nestalo. My teď potřebujeme dostat kluky z pod tý psychický deky. Pohodu která panuje na tréninkách bychom potřebovali vecpat do zápasů. Ja věřím, že se nám to podaří už o nadcházejícím víkendu," přeje si kouč Zeman.

Jihlava - Mladá Boleslav 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Prokš (Brychta) - 8. Jankovský (Süsser), 18. Půlpán (Süsser).
Sestava Jihlavy: Šťastný - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Zmrhal, Tobola - Pekárek, Brychta, Svobodník, Prokš, Pěška, Brabec, Zídek, Kasalý, Mikeš, Přidal.

Jihlava - Liberec 1:6 (0:2, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Brychta (Pekárek) - 4. Psota, 14. Miškovský (Kouba), 27. Maďar (Miškovský), 29. Filippi (Jánošík), 37. Maďar (Kouba), 60. Filippi (Vlach).
Sestava Jihlavy: Šťastný (29. Máj) - Hlaveš, Pekárek, Šidlík, Zmrhal, Zadražil, Tichý, Tobola - Pěška, Mikeš, Přidal - Prokš, Brabec, Kasalý - Svobodník, Brychta, Zídek.