Bylo to zasloužené vítězství, tvrdí Hanzal

20.09.2008 / Pavel Zeman

Rostoucí formu potvrdila Dukla v zápase 4. kola proti berounským Medvědům. Na branky chudé utkání rozhodly góly v druhé polovině prostřední části. Přesně ve 30. minutě utkání se trefil David Dolníček a o 9 minut později další premiérový střelec, Jiří Hanzal. „Chce to střílet a střílet. Ono se to může vždycky nějak odrazit. Nezáleží na tom, jak to tam padne. Teď byli před gólmanem tři hráči, takže to měl opravdu těžký,“ uznal Hanzal.

Jihlavským střelcům stál v cestě, jihlavským fanouškům dobře známý, Martin Altrichter. Téměř třicet minut držel Beroun ve hře o body. Pak se puku ujal David Dolníček a smazal nulu na svém střeleckém kontě. „Pocity jsou skvělé. Nadšení a spokojenost. Jsem rád, že první gól mám za sebou. Držel jsem se pořád v prostoru mezi kruhama a nějak se to tam ke mně šťastně odrazilo,“ popsal zkušený centr první ligovou branku v dresu Dukly Jihlava.

Beroun je pod taktovkou zkušeného kouče Otakara Vejvody znám jako ryze defenzivní mužstvo, což potvrzují i slova Jiřího Hanzala: „Bylo vidět, že přijeli s cílem bránit střední pásmo. Nikam se nehnali a možná taky kvůli tomu nedali žádný gól.“ Gólovou radost si berounští hokejisté užili naposledy v zápase druhého kola proti Vrchlabí.

Hlavní důvod střelecké mizérie hostů stál v jihlavské svatyni. Milan Řehoř pochytal všech 27 pokusů a s úspěšností zákroků 94.81% se vyšvihl na čtvrté místo v tabulce brankářů. „Pozor, pro mě tyhle zápasy nejsou jednoduché. Ani proti Třebíči, ani proti Berounu toho na mě moc nešlo, takže je to spíš o té soustředěnosti. Pro mě osobně byl tenhle zápas lepší než proti Třebíči. Tady jsem si občas šáhl na puk. Kdežto proti Třebíči šla na mě jedna střela za třetinu,“ řekl (s 12 trestnými minutami) nejtrestanější gólman 1. ligy.

Obraná fáze, která trenérskou dvojici Mejzlík – Dvořák zlobila v přátelských utkáních, je od začátku soutěže lepší a lepší. Menší počet inkasovaných branek mají jen tři týmy – Ústí n/L, Chomutov a Havířov. S rostoucí formou obránců souhlasí i Jiří Haznal: „S předvedenou hrou je spokojenost. Zejména obranci, precizní obrana, podpořená gólmanem, jenž zachytal opravdu výborně. Prostě zasloužené vítězství,“ uzavírá.