2:0
(0:0, 2:0, 0:0)

Dukla rozhodla o výhře ve druhé třetině

20.09.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté dokázali úspěšně navázat na vydařené derby a ve druhém domácím zápase v řadě zvítězit. O zisku tří bodů proti Berounu rozhodli žlutočervení v prostřední části. Ve 30. minutě se prosadil David Dolníček, druhou branku přidal minutu a půl před koncem druhé třetiny Jiří Hanzal. Další branka už nepadla, a tak se Dukla raduje ze tří bodů za vítězství 2:0.
20.09.2008 17:30, 1. liga ČR - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Staněk, Musil, Ficenc, Štrach, Kašpar - Man, Bakus, Hodek - Mareš, Dolníček, Krupka - Hanzal, Hradecký, Rytnauer - Jonáš, Suk, Hrbatý
2

Medvědi Beroun 1933

Altrichter - Kameš, Trončinský, Malý, Mazanec, Šafář, Vaněček - Balász, Šinágl, Pavel - Tvrzník, Slížek, Novotný - Kupec, Křesťan, Vlček - Kica, Kubica, Šaffer
0
Branky a nahrávky: 30. Dolníček (Mareš), 39. Hanzal (Hradecký). Rozhodčí: Trombík - Barteček, Koliba. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1497. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Čekání na gól. Tak by se dala charakterizovat první polovina zápasu. Domácí hokejisté měli sice více ze hry, berounská obrana však působila velice konsolidovaně, a když už si domácí vypracovali vážnější brankovou příležitost, pochytal jejich střely pozorný Altrichter. Ojedinělé výpady Medvědů na druhé straně kryl neméně jistě Řehoř.

Až po půl hodině tuhého boje se jazýčky vah přiklonily na stranu Dukly. Kotouč se dostal mezi kruhy, kde číhal neobsazený David Dolníček a svoji první soutěžní trefou v červenožlutém jihlavském dresu poslal domácí do vedení - 1:0.

Následovala série vyloučení a přesilovky na obou stranách, další gól však padl paradoxně při rovnovážném počtu hráčů. Při hře čtyři na čtyři se kousek za modrou ujal kotouče domácí forvard Jiří Hanzal, jeho střelu lehce tečoval berounský obránce Šafář a kotouč propadl Altrichterovi mezi betony do branky - 2:0.

Ve třetí části zapracovala domácímu týmu velmi dobře defenziva. Jihlavané nepouštěli svého soupeře do šancí a uhájili vítězství 2:0.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér Berouna): „Byl to oboustranně opatrný zápas, ve kterém převládala obranná hra. Od začátku bylo jasné, že rozhodne jeden dva góly, což se také stalo. My jsme už dva zápasy nedali gól. I když jsme dnes měli šancí málo, přesto tam byly, ale my je nedokážeme proměnit. Je to těžké i pro naši mladou obranu. Ti beci hrají s tím, že nesmí udělat chybu, protože nejsme schopní dát gól. Musíme se hodně zlepšit v produktivitě, jinak nemůžeme vyhrávat.“

Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): „Musím souhlasit s panem Setikovským, byla to od začátku šachová partie a čekání na chybu. Naštěstí jsme dali první gól my a rychle jsme přidali druhý. Jsme rádi, že jsme dnes mohli zapojit i čtvrtou pětku, protože program je teď velmi nahuštěný. Oni si odvedli svoji práci, spolehlivý výkon podal brankář Řehoř, takže z naší strany převládá určitě spokojenost, i když ten hokej nebyl příliš atraktivní pro diváka.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie