Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně, ocenil Totter

21.09.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři už jsou první! V důležitém duelu o nejvyšší příčku v lize porazili rivala z Vysočiny a dalšího kandidáta na postup do extraligy Havlíčkův Brod 6:3.

Fotoreportáž z juniorského derby zde

„Podali jsme výborný a zodpovědný výkon, už před zápasem jsem cítil, že k tomu kluci přistupují opravdu poctivě," pochválil svoje svěřenence trenér Aleš Totter. Na Horáckém zimním stadionu bylo opravdu na co koukat, mladíky Dukly podpořilo 250 diváků.

Jihlavští junioři nastoupili do utkání bojovně naladěni a v kvalitním duelu svého soupeře postupně převyšovali. „Náš tým byl kompaktnější než Havlíčkův Brod. Dokázali jsme pohotově vystřelit, výborně nám zachytal gólman. Oni měli jednu lajnu, která nás dokázala sevřít, když ale nastoupila jejich třetí proti naší třetí, tak jsme je přehrávali,“ popisoval Totter. Jihlavský trenér ukázal, že měl nedělního soupeře dobře přečteného. „Velká zbraň Brodu je držení kotouče, když se v útočném pásmu k němu dostanou, dokážou svého soupeře zamknout. Kluci to ale dneska výborně dostávali ven, hráli jednoduše a nekomplikovali si hru.“

Dalším geniálním tahem trenérské dvojice Totter – Augusta bylo přeskupení útočných formací. Trio Jaroslav Kuřítko – Adam Zeman – Martin Kuřítko se postaralo o čtyři branky, Jaroslav dokonce zaznamenal hattrick. „Se Zemanem a Martinem Kuřítkem hrál v předchozích zápasech Němec, ale oni ho tolik nevyužívali, hráli hodně na sebe, proto jediná volba byla dát k nim bráchu Jardu a hned to bylo vidět. Nejen že ožilá celá jejich lajna, ožil také Němec vedle Vysloužila a Polcara,“ pochvaloval si Totter. Ondřej Němec se do sítě Rebelů trefil dvakrát.

Překvapivým krokem bylo také nasazení Vratislava Vajnera do jihlavské branky. Nachlazený Navrátil se do výstroje ani nemusel oblékat, Jan Jíra po výborném výkonu ve Žďáře zůstal jen na střídačce. „Bylo to asi nejtěžší rozhodnutí,“ svěřil se trenér. „Strašně nás to mrzelo vůči Honzovi , který v pátek zachytal perfektně. Ale když jsme hráli v Brodě přátelák, tak byl ve druhé minutě střídaný. Každopádně jsme s ním mluvili a on ví, že příležitost dostane. Na Vajnerovi bylo vidět, že chce chytat. Dodal týmu jistotu a moc nám pomohl.“