6:3
(1:1, 2:1, 3:1)

Junioři derby vyhráli!

21.09.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavští junioři si mohou oddechnout. Velmi důležitý zápas proti kvalitnímu soupeři zvládli svěřenci Aleše Tottera a Patrika Augusty na jedničku. Na vlastním ledě v neděli porazili Havlíčkův Brod 6:3. Velkou měrou se na vítězství podílel nově složený útok, v němž se sešli bratři Kuřítkové, kteří se postarali o čtyři góly domácího týmu. Třikrát se trefil Jaroslav, jednou Martin. Další dvě branky přidal Ondřej Němec.
21.09.2008 15:15, 1. liga juniorů skupiny C - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Vajner - Šustr, Rosendorf, Posmyk, Zelený, Vacek, Cirhan, Randa - Němec O., Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Kotlík - Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M.
6

HC Rebel Havlíčkův Brod

Pešek - Belohlávek, Novotný, Němec V., Šíma, Musil, Šplíchal, Hájek - Blažek, Zohorna, Milfait J. - Vylíčil, Milfajt M., Hadrava - Škaryd, Dolejš, Venc
3
Branky a nahrávky: 5. Němec (Rosendorf), 23. Kuřítko M. (Vacek, Kuřítko J.), 32. Kuřítko J. (Zeman), 44. Kuřítko J. (Kuřítko M.), 52. Němec (Kotlík, Šustr), 60. Kuřítko J. (Zelený) - 15. Milfait M. (Vylíčil), 33. Zohorna (Belohlávek), 59. Vylíčil (Musil). Rozhodčí: Pokorný - Rittich, Skopal. Vyloučení: 7:2, navíc Vysloužil (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

Důležité derby začali jihlavští junioři lépe než jejich soupeř. V 5. minutě otevřel skóre zápasu Ondřej Němec, který si najel do prostoru mezi kruhy a přesnou ranou nedal Peškovi v havlíčkobrodské brance šanci - 1:0. Hosté po obdrženém gólu přidali na tempu a za deset minut se jim podařilo vyrovnat na 1:1. Postaral se o to Marek Milfait, který z bezprostřední blízkosti dorazil kotouč za Vajnera, kterého povolal kouč Totter z A-týmu.

Také do druhé části vstoupili lépe domácí mladíci. Na konci 22. minuty sice Martin Kuřítko nedokázal svůj sólový nájezd zakončit brankou, o necelou půl minutu později však lehce tečoval Vackovu střelu a poslal Duklu znovu do vedení - 2:1. Krátce po polovině zápasu napodobil svého bratra Jaroslav Kuřítko, který využil přesné přihrávky Adama Zemana a propálil Pešku z levého kruhu - 3:1. Rebelové se ale nevzdali a za necelou minutu a půl snížili. Svůj sólový únik zakončil ukázkovým blafákem Hynek Zohorna.

Také ve třetí třetině se situace s brzkým gólem Dukly opakovala. Domácí nejprve přečkali oslabení a poté udeřili. A opět se o to postarali bratři Kuřítkové. Po Martinově střele protlačil kotouč do sítě pod ležícím Peškem Jaroslav Kuřítko - 4:2. Poté, co jihlavští mladíci přestáli v polovině třetiny další trest, udeřili popáté. Peška vyhnal z branky přesnou střelou Ondřej Němec - 5:2.

Hosté ještě minutu a půl před koncem zkorigovali zásluhou Adama Vylíčila na 5:3, ale v závěrečné power-play opět inkasovali. Trefou do prázdné branky zkompletoval hattrick Jaroslav Kuřítko a uzavřel na konečných 6:3.