Mohlo to být lepší, ale už jsme klidnější, tvrdí Hanzal

22.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká další cesta na sever Moravy. Ke svému prvnímu utkání mimo domácí stadion cestovali do Havířova a dnes se vydají stejným směrem. Jen tentokrát bude jejich cílová stanice Ostrava. Od 17 hodin se v tabulce osmá Dukla utká s jedenáctou Porubou. „Chtěli bychom tam urvat nějaké body,“ hlásí útočník Jiří Hanzal.

Pro jihlavský tým byl uplynulý týden povedený, nejprve doma porazil regionálního rivala z Třebíče 4:2 a poté si poradil také s Berounem. Medvědy domů poslal s porážkou 0:2. Po čtyřech odehraných kolech má tedy na kontě šest bodů. „Určitě to mohlo být i lepší, ale už jsme klidnější a bude se nám líp hrát i dýchat,“ říká třiadvacetiletý rodák z Českých Budějovic.

Program první ligy je v těchto dnech pořádně nabitý, hokejisty dne čeká už třetí utkání v šesti dnech. Regenerace po vítězném duleu je ovšem pokaždé mnohem rychlejší. „To rozhodně, výhra nám pomůže, a taky jsme hráli na čtyři útoky, takže sil je dost,“ uklidňuje jihlavský forvard David Dolníček. „Určitě to v Ostravě nějak zvládneme,“ dodává přesvědčivě.

Cesta k úspěchu podle něj povede stejným směrem jako v sobotním duelu s Berounem. „Musíme hrát znovu perfektně dozadu, taky Milan Řehoř nám určitě pomůže a pak věřím, že nějaké body domů přivezeme,“ tvrdí Dolníček, který si v předchozím zápase připsal první střelecký zápis v letošní sezoně.