Ještě by to chtělo víc využívat přesilovky, hlásí Hodek

23.09.2008 / Eva Streichsbierová

Úplný začátek soutěže jihlavským hokejistům nevyšel, ale po dvou kolech se nadechli k velmi dobrým výsledkům. Vše odstartovalo derby s Třebíčí, pak přidala Dukla výhru nad Berounem a v pondělí si další tři body přivezla z Ostravy. „Víc jsme spokojeni s výsledkem, než s hrou,“ přiznal hlavní kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

Po první třetině byl stav zápasu nerozhodný 1:1. „Nezačali jsme dobře, moc jsme se vrhali dopředu a málo mysleli na obranu. Ale časem se to zlepšilo a vyhráli jsme. To je pro nás důležité,“ oddechl si trenér.

Ostatně tabulka se neptá, jak hrálo mužstvo v úvodní dvacetiminutovce, ale kolik bodů dokázalo z utkání vydolovat. „Přesně tak, už bych se v tom víc nebabral,“ souhlasil Dvořák. „Teď už se zase soustředíme na další zápas,“ dodal.

Dvěma góly se v souboji s Porubou prezentoval útočník Daniel Hodek, který je zatím na čele klubové produktivity společně s Oldřichem Bakusem. Oba nasbírali v dosavadních pěti zápasech celkem sedm bodů.

„Jo, určitě jsem spokojenej. Ale hlavně, aby se dařilo celému mužstvu,“ vyslovil přání čtyřiatřicetiletý kanonýr. „S Oldou si rozumíme, už jsme spolu hráli, takže žádný problém. Ještě by to chtělo, abychom využívali víc přesilovky a bude to úplně dobrý.“

Před dalším kolem se Jihlava usadila s devíti body na šestém místě prvoligové tabulky. „Já myslím, že to není špatný. Máme docela slušný rozlosování. Na ty těžší týmy narazíme až ve druhý půlce, je tedy potřeba teď nasbírat co nejvíc bodů,“ nastínil plány pro nejbližší dny Hodek.

Ve středu 24. září přivítá Dukla na domácím ledě Benátky nad Jizerou, tedy nováčka prvoligové soutěže. „My ale nemůžeme podcenit vůbec nikoho. Musíme do nich vlítnout hned od začátku a bylo by super vést po první třetině o dva nebo tři góly,“ prohlásil nejstarší hráč jihlavského týmu v letošní sezoně.