Jihlavské hokejisty čeká souboj s nováčkem soutěže

23.09.2008 / Eva Streichsbieorvá

Ve středu se pošesté roztočí prvoligový kolotoč a do bojů o důležité body znovu zasáhne také Dukla Jihlava. Svěřenci trenérské dvojice Karel Dvořák, Roman Mejzlík se představí domácímu publiku a jejich soupeřem budou Benátky nad Jizerou. Utkání začne na Horáckém zimním stadionu tradičně v 17.30.

Po pěti odehraných kolech jsou na tom v tabulce lépe jihlavští hokejisté, kteří posbírali devět bodů, což jim prozatím zaručuje šestou příčku. Středočeši, kteří hrají první ligu letos poprvé, mají na kontě pouhé tři body a patří jim předposlední pozice.

„Určitě to zase bude nepříjemný soupeř. Jejich výsledky vůbec nejsou nijak tragický. Nevím, kdo jim tentokrát pomůže z Liberce, ale jestli přijedou s brankářem Nedvídkem, tak to budeme mít dost těžký, protože toho já považuju za hodně perspektivního gólmana,“ uznale pokyvuje hlavou kouč jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

Už proto prý nemá Dukla žádné právo svého středečního soupeře jakkoliv podcenit. „To bych opravdu nerad, aby u kluků nastalo nějaké uspokojení. Budeme se snažit tým pořádně nabudit, každopádně rozhodující roli opět sehraje proměňování šancí. Věřím, že si jich určitě pár vyložených vypracujeme, ale zatím jsme ještě pořád málo důrazní v zakončování,“ tvrdí trenér.

Těžit by mohla Jihlava z dobrého úvodu, pouze v jednom z dosavadních pěti utkání první třetinu prohrála, jinak šla spíš brzy do vedení. V případě souboje s Vrchlabím dokonce už po dvaceti vteřinách hry. Autorem bleskového gólu byl tehdy Daniel Hodek. Co takhle posunout hranici ještě o kousek níž?

„Jo, to by bylo pěkný, ale zas tak na tom nezáleží. Hlavně, abychom nakonec vyhráli,“ odmítá s úsměvem řeči o ještě rychlejším zápisu do střelecké listiny prozatímní kanonýr jihlavského týmu. „Máme devět bodů, nálada je určitě lepší, tak uvidíme, jak nám to půjde dál,“ dodává.

Celou úterní dopolední přípravu absolvovali jihlavští hokejisté v zápasových dresech. O žádný speciální tréninkový prvek prý ale nešlo, vysvětlení bylo prosté. „Regionální televize nás požádala, abychom si je oblékli, chtěla udělat nějaké snímky,“ vysvětluje Dvořák. „Asi budeme mít v týmu filmové hvězdy,“ směje se.