Doma bychom měli předvést lepší výkon, říká Bakus

25.09.2008 / Eva Streichsbierová

Vydřené dvoubodové vítězství. Na tom se po domácím souboji s Benátkami nad Jizerou shodli jak hráči, tak i trenér Dukly Jihlava. Nováček prvoligové soutěže ztížil jihlavským hokejistům cestu za dalším bodovým ziskem, jak jen to bylo možné. „Oni hodně bruslili a my na to nedokázali zareagovat,“ přiznal kapitán domácího týmu Oldřich Bakus.

Středočeši byli téměř u všech situací o krok rychleji než Dukla. „Měli jsme si víc nahrávat, dávat si puk hned od hokejek a určitě bychom je přehráli,“ byl přesvědčen třiatřicetiletý útočník. „Jenomže my to chtěli pořád přidržovat a dělat dlouhý přihrávky. Nebylo to k ničemu,“ dodal.

Hosté v zápase Jihlavu přestříleli 36:26. Tentokrát si tedy brankář Milan Řehoř na nedostatek práce stěžovat nemohl. „Šlo toho na mě fakt dost, byl jsem spokojenej,“ prohlásila čtyřiadvacetiletá jednička jihlavského mužstva. „Milan zachytal výborně, i díky němu máme ty dva body,“ přispěchal s pochvalou Bakus.

Šest minut před vypršením normální hrací doby ale Dukla sahala po všech třech bodech, navíc mohly být umocněny další vychytanou nulou pro jihlavského gólmana. Jenomže pak přišla situace, z níž vytěžily Benátky vyrovnávací branku. „Bohužel jsem na ten puk nedosáhl,“ povzdechl si Řehoř. „Věděl jsem, že je pode mnou, oni pak do mě nalítli a rozhodčí to uznal,“ ušklíbl se.

Bezprostředně poté, co hlavní sudí Blecha ukázal do branky, k němu jihlavský gólman vyrazil s protestem. Veškeré argumenty ale byly marné. „Ti jejich beci ke mně dojeli a narvali puk do branky i se mnou. U toho jsem navíc dostal tři píchance hokejkou. Myslím, že tohle by se asi mělo pískat jinak,“ postěžoval si Řehoř.

Hlavně se ale Dukla musí za ztrátu jednoho bodu zase zlobit především sama na sebe. „Doma bychom měli určitě předvést lepší výkon,“ namířil kritiku do vlastních řad Bakus. „Sice jsme bojovali, ale chtělo to víc hokeje a klidu na přihrávky. Bylo to prostě hodně udřený,“.

Právě jihlavský kapitán nakonec rozhodl o tom, že dva body za výhru 2:1 zůstanou doma. Trefil se jen pár vteřin před vypršením pětiminutového prodloužení. „Nahodil jsem puk před branku. Věděl jsem, že do konce už zbývá jenom chvilka a my byli na ledě už dlouho. No a jejich bek si tam tu přihrávku srazil bruslí,“ přiblížil gólovou tečku za utkáním Bakus.