Dukla míří na led třetího nejhůře střílejícího týmu

26.09.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava vyrazí v sobotu na sever Čech. V 7. kole první ligy je čeká souboj s Kadaní. Tabulkové postavení řadí do role favorita jihlavský tým, kterému patří pátá pozice, Severočeši jsou s pěti body čtrnáctí. Utkání začne na kadaňském zimním stadionu v 17 hodin.

„Kadaň určitě nemá špatné výsledky. Třeba teď ve středu dokázala zabodovat v Havířově, kde my jsme prohráli,“ zvedá varovný prst hlavní kouč Dukly Karel Dvořák. „Přesto věřím, že kluci zabojují a nějaké body přivezeme,“ dodává.

Severočeši vyhráli v Havířově 2:1 v prodloužení, tedy úplně stejným výsledkem, jakým doma Jihlava zdolala Benátky nad Jizerou. Herní projev Dukly ale nebyl příliš optimální. „Doufám, že je to za námi. My musíme hrát trošku hokej, dát si přihrávku a hlavně bruslit,“ ví trenér, kudy vede cesta k vítězství.

Na středečním vystoupení svých svěřenců na Horáckém zimním stadionu našel dost chyb. „Útočníci se vůbec nenabízeli bekům a obránci zase zdržovali přihrávku. Prostě tam bylo moc špatných věcí, takže doufám, že si to hráči uvědomí,“ přeje si Dvořák.

V polovině týdne se musel trenér vypořádat s nepříjemnou zprávou, která se týkala Jaroslava Mareše. Ten musel nastoupit léčbu v nemocnici, protože se objevily další komplikace spojené s prodělanou boreliózou. Dukla tak přišla o jednoho z nejzkušenějších útočníků.

„Je to pro nás hodně nepříjemná věc, na kterou jsme reagovali tím, že jsme stáhli zpátky Bezděka. Ten byl ve středu hrát ve Velkém Meziříčí. Taky jsme trochu přeházeli útoky. Ve třetí bude Jonáš, Hanzal a Suk a ve čtvrté Hradecký, Bezděk a Hrbatý. Chceme hrát na čtyři útoky,“ hlásí změny Dvořák.

Z dosavadních výsledků lze usoudit, že největším problémem Kadaně je mizerná produktivita. Dohromady nastříleli svěřenci trenérské dvojice Milan Černý, Miroslav Novák v šesti zápasech pouhých devět gólů! Hůř jsou na tom už pouze Třebíč a Beroun. Jihlava si sice se střelbou také moc netyká, přesto má na kontě o šest přesných tref víc.