Ještě kdybychom tak dávali víc gólů, přeje si trenér Dvořák

28.09.2008 / Eva Streichsbierová

Povedená série jihlavských hokejistů měla pokračování v sobotním souboji na ledě Kadaně, kde svěřenci trenéra Karla Dvořáka vyhráli těsně 2:1. „Pro obranu a brankáře je takový výsledek výborná vizitka,“ uznale pokyvoval hlavou kouč jihlavského A-týmu. „Ještě kdybychom tak dávali víc gólů. Ale jinak jsme určitě hráli líp, než doma s Benátkami,“ dodal.

Co se obdržených branek týká, je na tom Dukla po sedmi odehraných kolech ze všech týmů v první lize nejlépe. V počtu vstřelených však patří k průměru. „Říkám to pořád, musíme být víc zarputilejší. Místo, abychom stříleli, tak pořád něco vymýšlíme. Bago mohou hrát v zápase tak leda staří pánové,“ tvrdí Dvořák.

V Kadani se střelecky posadila dvojice Oldřich Bakus, Ladislav Rytnauer, asistencí se pod obě branky podepsal Daniel Hodek. „Bohužel pořád platí, že pokud se netrefí tihle tři, tak gól v podstatě nedáme,“ povzdechl si trenér. „U některých útočníků máme statisticky zaznamenáno, že třeba za celý zápas taky nevystřelí ani jednou. To je ostuda,“ kroutil nevěřícně hlavou.

Oficiální zápis ze sobotního vystoupení na severu Čech však se slovy trenéra malinko koliduje. Na hokeji.cz lze vyčíst, že Jihlava vystřelila na kadaňského brankáře 57krát! „To snad ne,“ divil se Dvořák. „V tom případě by ty naše dva góly byly ještě bídnejší bilancí.“

Zatímco střelci si zřejmě na pochvalu od kouče budou muset ještě nějakou dobu počkat, gólman Milan Řehoř dělá svým trenérům radost už od začátku soutěže. Momentálně je dokonce nejlepším brankářem celé ligy. „Jsem rád, že to Milanovi takhle jde. Jen doufám, že mu forma vydrží i v zápasech s těmi silnými soupeři, které nás v nejbližší době čekají,“ prohlásil.

Na kadaňském ledě čelil Řehoř více než třiceti střelám, a dokonce si poradil i s trestným střílením. „Rozhodčí ho nařídil za to, že Filip Bílek zalehl puk v brankovišti. Podle mě to udělal nejlépe, jak mohl, protože jinak by hráč, který stál za ním, střílel do prázdné brány,“ pochválil svého svěřence Dvořák. „Takhle z toho byl nájezd, s nímž si Milan poradil,“ dodal.

V prvoligové tabulce patří Jihlavě po sobotním vítězství pátá příčka, přičemž od vedoucího Vrchlabí ji dělí pouhé tři body. Ve středu 1. října se Dukla představí domácímu publiku. Na Horácký zimní stadion dorazí exligové Ústí nad Labem, které se aktuálně drží na sedmé pozici.