Do Jihlavy přijede atraktivní soupeř ze severu Čech

30.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká v 8. soutěžním kole pořádně těžký soupeř. Na Horácký zimní stadion dorazí Ústí nad Labem, které ještě na jaře hrálo nejvyšší domácí soutěž. V letošním ročníku zatím Lvi nasbírali 12 bodů, což je o dva méně než má na kontě Dukla. Souboj pátého celku tabulky se sedmým začne v Jihlavě ve středu v 17.30.

„Přijede jeden z favoritů soutěže, který mu z loňského extraligového kádru zůstalo hodně hráčů. Přesto bych byl rád, kdybychom pokračovali ve sbírání bodů,“ říká hlavní trenér Dukly Karel Dvořák, jehož svěřenci v sobotu vyhráli popáté v řadě.

Až doposud ale jihlavští hokejisté nastupovali výhradně proti týmům s menšími ambicemi než má jejich středeční soupeř. „V tom bude rozdíl, až doteď jsme museli vyhrávat, protože favoritem jsme v těch zápasech byli my. A právě taková role nám vůbec nesvědčí,“ vysvětluje kouč.

Nicméně se s ní Dukla vzhledem k tabulkovému postavení vypořádala velmi slušně. „Pokud se vyhrává, je to vždycky dobrý. Každopádně my opravdu nejsme tým, který umí tvořit a někoho přehrávat. Nám vyhovuje, když hrajeme ze zabezpečené obrany a spoléháme na rychlé brejky. Doufám, že s výkonem soupeře poroste i náš výkon,“ přeje si Dvořák.

Podle něj bude souboj s exligovými Severočechy atraktivní i pro diváky. „Myslím, že Ústí nepřijede nějak přehnaně bránit, je to mužstvo, které se snaží hrát hokej, takže věřím, že přijde hodně diváků, a že nás podpoří,“ posílá vzkaz trenér jihlavských hokejistů.

Všichni hráči Dukly jsou zdravotně v pořádku a k žádným výrazným změnám v sestavě tedy zřejmě nedojde. „Aspoň doufám, protože já vždycky dopředu něco řeknu a ještě ten den nebo chvilku před zápasem se něco stane. Takže to raději řeknu takhle: hrát budou všichni ti, kteří budou zdraví,“ usmívá se Dvořák.

Zatímco v jihlavském týmu spoléhají trenéři především na spolupráci dvojice Oldřich Bakus – Daniel Hodek, Ústí má produktivitu rozdělenou do všech formací. V dresu Dukly se letos do střelecké listiny zapsalo sedm hráčů, v ústeckém jich bylo už jedenáct.