Věřím, že přilákáme na zápasy víc diváků, přeje si Řehoř

02.10.2008 / Eva Streichsbierová

Dukla Jihlava pokračuje ve vítězném tažení. Dalším soupeřem, který musel sklonit před jihlavskými hokejisty hlavu, bylo Ústí nad Labem. Na vítězství Dukly 3:1 se velkou měrou podílel útočník Ladislav Rytnauer. Sedmadvacetiletý útočník vstřelil dvě branky. Další výraznou osobností zápasu byl gólman Milan Řehoř.

Čtyřiadvacetiletá jednička jihlavského týmu čelila celkem 38 střelám ústeckých hráčů, za svoje záda ale pustila znovu pouze jednu. Hned v první třetině ho překonal hostující Němeček. „Obránce tam projel až někde od modrý, měl spoustu prostoru, to se prostě nesmí stávat,“ hartusil po zápase Řehoř.

Další zápis do střelecké listiny už potom ovšem nikomu nedovolil a stále si drží pozici nejlepšího gólmana celé první ligy. „Docela jsem si dneska zachytal, ale jak už jsem řekl, mám takové zápasy rád,“ došlo akonec přeci jen i na úsměv. „Kluci mi ale při tom hodně pomohli. Zvládli jsme to, máme další vítězství,“ radoval se jihlavský brankář.

Po šedesáti minutách tak opět mohl předvést divákům svůj oslavný kotrmelec. „Je to super, když takhle končí zápas,“ smál se Řehoř. „Já jenom doufám, že ty naše výsledky přilákají do hlediště mnohem víc diváků. Dneska ta atmosféra byla dobrá, ale mohla by být ještě lepší,“ poslal vzkaz fanouškům.

Parádní večer prožil také útočník Ladislav Rytnauer, který se dostává do své obvyklé střelecké pohody. Ústecké Lvy srazil na kolena hned dvěma přesnými zásahy. Dokázal tak navázat na svůj úspěch ze sobotního souboje s Kadaní. „Zvedlo se mi sebevědomí, cítil jsme se v pohodě, což se potvrdilo gólem v přesilovce. No a pak tam padl ještě jeden. Jsem spokojený,“ svěřil se jihlavský hokejista.

Kriticky se vyjadřoval pouze o první třetině, kterou Dukla prohrála 0:1. „Oni začali líp, víc bruslili a dostávali nás pod tlak. Hodně nás v tu chvíli podržel Milan Řehoř. Pak jsme vyrovnali, uklidnili se a nakonec přišel i ten vítězný gól,“ uzavřel hodnocení vítězného duelu autor dvou přesných střel Ladislav Rytnauer.