Dukla míří na Hanou, čeká ji souboj s Olomoucí

03.10.2008 / Eva Streichsbierová

S vizitkou čtvrtého týmu prvoligové tabulky vyrazí jihlavští hokejisté k dalšímu mistrovskému souboji na Hanou. V zápase 9. kola se postaví desáté Olomouci. Utkání začne na ledě Kohoutů v sobotu v 17 hodin. „Budu rád za jakýkoliv bodový zisk,“ hlásí hlavní kouč jihlavského týmu Karel Dvořák.

Olomouc sice neměla ideální vstup do sezony, nicméně v posledních kolech se jí začíná dařit. V minulém kole doma porazila Havířov 2:1. „Myslím, že Olomouc bude zase patřit k těm lepším týmům. Stejně jako loni, kdy vyhrála moravskou skupinu. Bude to náročný zápas,“ je přesvědčen trenér.

V posledních letech se navíc Dukle na ledě Olomouce příliš nedařilo. „Raději se v těch statistikám moc nehrabejme,“ usmívá se Dvořák. „Znovu opakuji, tahle soutěž bude letos hodně vyrovnaná, každý může porazit každého. Buďme rádi za body, které máme, i když náš výkon není zrovna oku lahodící,“ dodává.

Taktika, s níž se jihlavští hokejisté v sobotu vypraví na Hanou, se nikterak nebude lišit od té, kterou až doposud praktikovali. „Naše výsledky vycházejí jenom z dobré obrany. My nemůžeme chtít po Oldovi Bakusovi a Danovi Hodkovi, aby někoho naháněli. Musíme dobře bránit, dostávat se do protiútoků a zakončit,“ má jasno kouč.

Jenomže s produktivitou střelců Dukly to zase není až tak žhavé. „To je pořád stejná písnička. Střelci se prostě rodí, to se nedá naučit. Podívejte se na Láďu Rytnauera, ten dobu nehrál, pak tam vleze a hned má tři góly,“ uvádí příklad Dvořák.

Velkou oporou Jihlavy v novém prvoligovém ročníku je zatím brankář Milan Řehoř, který si v posledních zápasech drží průměr jednoho gólu na zápas. „Hlavně to nezakřiknout,“ odmítá jakákoliv čísla trenér. „Budeme věřit, že mu tahle forma a zdraví vydrží co nejdéle,“ přeje si.