Junioři Dukly mají jasný cíl, zvýšit náskok

09.10.2008 / Wally

Do dvou víkendových bojů půjdou jihlavští junioři s vizitkou lídra prvoligové tabulky, který má před svými pronásledovateli tříbodový náskok. V pátek 10. října pocestují svěřenci trenéra Aleše Tottera nejprve do Krnova a v neděli pak přivítají na Horáckém zimním stadionu od 15:15 celek Nového Jičína.

Krnov

Juniorům Krnova patří po deseti odehraných kolech pátá příčka, přičemž od vedoucí Jihlavy je dělí čtyři body. Ovšem na druhé místo už ztrácejí pouhý jeden bod. O vyrovnané čelo tabulky se starají Havlíčkův Brod, Frýdek-Místek a Žďár nad Sázavou. Krnovští doma ještě nepoznali hořkost porážky, ztratili jenom jeden bod v souboji s Úvozem. Jihlavské mladíky tedy rozhodně nečeká žádná procházka růžovou zahradou.

Posledních šest utkání

Krnov - Nový Jičín         2:0
Frýdek-Místek - Krnov	   8:3
Krnov - Prostějov          5:2
Žďár nad Sázavou - Krnov   9:6
Krnov - Orlová             4:3
Kroměříž - Krnov           1:6

„Bude to určitě mnohem těžší zápas než jsme odehráli minulý týden. Krnovu se doma daří. Z áčka se nám ale vrací David Musil, naopak chybět budou Ondra Němec a taky Honza Šustr. U něj to bohužel vypadá na delší dobu. Přesto chceme předvést kvalitní hru a potvrdit naše tabulkové postavení," má jasno trenér Aleš Totter.

Nový Jičín

Už šest zápasů v řadě nepoznali junioři Nového Jičína radost z vítězství. Získali pouhý jeden bod v domácím utkání s Technikou Brno. Jejich poslední dvoubodový zisk se datuje ke 14. září, kdy si Jičínští poradili s Kroměříží. Tato mizerná série pro ně znamenala pád až na desáté místo tabulky. V minulém kole doma prohráli s Kometou Úvoz 1:4.

Posledních šest utkání

Krnov - Nový Jičín               2:0
Nový Jičín - Uherské Hradiště	 4:5
Přerov - Nový Jičín              3:2
Nový Jičín - Technika Brno       4:4
Havlíčkův Brod - Nový Jičín      9:2
Nový Jičín - Kometa Úvoz         1:4

Poslední utkání
Nový Jičín - Kometa Úvoz 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 24. Marek J. (Gulda) - 9. Bednář (Krobauer), 23. Gregorovič (Kinzel), 30. Gregorovič (Kinzel), 46. Krobauer (Krejčí).
Sestava Jičína: Polonyi (46. Jahodář) - Urban, Valchář M., Chvostek, Marek M., Kitzberger – Gulda, Martinčík, Marek J. - Toman, Částečka J., Křesťan – Skyba, Michálek, Částečka R.

„V tomhle zápas už zase budeme bez Davida Musila, který byl povolán na sraz reprezentační osmnáctky. Nový Jičín jsem viděl hrát v Brodě, takže nějaké informace o soupeři mám. Liga je snad až na Kroměříž a Šternberk vyrovnaná a každý může porazit každého. Doma jsme ovšem zatím ještě neztratili ještě ani bod, což bychom rádi potvrdili i v neděli," přeje si lodivod juniorů.

Dukla Jihlava

Dukla si o minulém víkendu parádně zastřílela, když nejprve porazila na domácím ledě Kroměříž 7:1 a poté rozstřílela Šternberk vysoko 9:3. Jelikož soupeři Jihlavanů v boji o čelo tabulky ztráceli, je náskok mladíků Dukly na čele už tříbodový. Svěřenci trenéra Aleše Tottera doposud získali sedmnáct bodů, nastříleli padesát jedna branek a inkasovali pouze čtyřiadvacetkrát.

„Jsme rádi za výsledky, které se nám povedlo minulý víkend udělat. Netěší mě ovšem ty čtyři inkasované branky. Myslím si, že náš herní projev měl být víc dominantnější, soupeři jsme měli dát najevo, že hraje první s předposledním, respektive s posledním. I když na druhou stranu samozřejmě neni vůbec lehké, když vysoko vedete, udržet maximální koncentraci až do konce," říká trenér Totter.

Jihlava - Kroměříž 7:1 (1:0, 3:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 16. Zeman (Kuřítko M., Kuřítko J.), 25. Kuřítko J. (Kuřítko M.), 33. Pometlo (Dvořák), 33. Šustr, 41. Němec (Brabec), 46. Dvořák (Posmyk, Zelený), 50. Kuřítko M. (Zelený) - 51. Motal (Murín).
Sestava Jihlavy: Jíra - Rosendorf, Šustr, Posmyk, Zelený, Vacek, Cirhan, Randa - Němec, Kotlík, Polcar - Dvořák, Pometlo, Malec - Kuřítko J., Zeman, Kuřítko M. - Brabec, Tůma.

Jihlava - Šternberk 9:3 (4:1, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 7. Malec (Rosendorf, Pometlo), 9. Dvořák (Pometlo), 14. Pometlo (Rosendorf), 19. Vacek (Polcar), 30. Dvořák (Pometlo), 42. Kuřítko M. (Tůma, Pometlo), 52. Kuřítko M. (Zeman, Randa), 52. Tůma (Kuřítko M.), 55. Zeman (Kuřítko M.) - 20. Volčko (Štundet, Axman), 29. Zelený Jakub (Brož), 55. Študent (Mrtvý, Mareček).
Sestava Jihlavy: Jíra (31. Navrátil) - Rosendorf, Šustr, Posmyk, Zelený Jan, Vacek, Cirhan, Randa - Němec, Polcar, Kotlík - Dvořák, Pometlo, Malec - Kuřítko M., Zeman, Kuřítko J. - Tůma, Brabec.