Byli jsme lepší, nepochybuje útočník Vladimír Říha

19.10.2008 / Pavel Zeman

Jihlava sehrála vyrovnanou partii s jedním z favoritů první ligy. Tým, který v letní přestávce usiloval např. o Martina Ručinského, v Jihlavě rozhodně nepůsobil dojmem mužstva usilujícího o postup do extraligy. „Oni hrozili akorát z brejků. Byli jsme lepší, ale neproměňovali jsme šance. Chtělo to víc se cpát do brány,“ měl jasno jeden ze tří jihlavských střelců večera Vladimír Říha.

V první třetině byli aktivnější hosté, ale skóre se poprvé změnilo paradoxně až ve druhé části, ve které byla jednoznačně lepší Dukla. Na branku Jíry z 23. minuty dokázal odpovědět o pět minut později Jiří Man. „ První třetinu nás naštěstí podržel Řehy a my se druhou třetinu zvedli. Možná kdybychom dali víc gólů, tak by to dopadlo trošku jinak. Ale třeba mně ještě chybí takový ten klid v zakončení. Jsem rád, že mi tam spadl alespoň ten jeden gól,“ prohlásil skromně nadaný jihlavský útočník.

Otěže zápasu vzali pěvně do svých rukou hokejisté jihlavské Dukly. Avšak opět udeřilo na druhé straně. Chybu Bakuse, který nechal kotouč na modré čáře, využil Trefný. Spravedlnost ale z jihlavského stadionu před druhou sirénou neodešla. ve 40. minutě vyrovnal po chvályhodné nahrávce Bakuse „rebel“ Říha: „Tak s Oldou už jsem hrál loni na konci. To nemá chybu. To samý Dan. S nima se hraje prostě dobře,“ pochválil své spoluhráče.

Poslední dvacetiminutovka Jihlavě nevyšla podle představ a nakonec prohrála 3:4. Nepomohla ani přítomnost Bedřicha Ščerbana, generální manažera Dukly Jihlava, který stejně jako proti Hradci stál celý zápas na střídačce. „Určitě atmosféru na střídačce vyhecoval. Chodí tam, povzbuzuje nás, takže spíš to hodnotím pozitivně,“ zhodnotil Říha. Na otázku jak mu hraje se šéfem klubu za zády, odpověděl s úsměvem: „Ono to je vlastně jedno, jestli je s náma dole, nebo nahoře.“

Jihlava absolvovala náročný dvouzápasový víkend. Došli hráčům ke konci zápasu síly? „Tak je jasné, že kdyby byla pauza, tak by to určitě vypadalo jinak. Ale celkově jsme byli nahecovaní, takže síly nechyběly,“ odmítl Man jakékoli spekulace.

Za předvedený výkon se červenožlutí stydět rozhodně nemusí, což potvrzují i slova Vladimíra Říhy: „I trenéři řekli, že jsme bojovali, takže si chceme vzít z toho zápasu to lepší. Nekoukat se na výsledek a jet dál.“