Jihlava se pokusí porazit Porubu i na druhý pokus

04.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká další soupeř ze spodní poloviny tabulky. Na Horáckém zimním stadionu se ve 20. kole první ligy utká devátá Dukla s třináctou Porubou. Úvodní buly bude vhozeno ve středu v tradičním čase 17.30.

V prvním letošním měření sil obou soupeřů byla spokojenější Jihlava, která si přivezla z Ostravy vítězství 4:2. Výraznou měrou se tehdy na úspěchu Dukly podílel brankář Milan Řehoř, který pochytal 34 z 36 střel. „Řehy chytá parádně pořád. Můžeme se na něj spolehnout,“ pochválil spoluhráče útočník Ladislav Rytnauer.

Řehoř si jako jeden z mála totiž drží svůj standard i v době, kdy se zbytku týmu zrovna nedaří. „Věřím, že mu kluci zase začnou víc pomáhat, a hlavně, že začnou sami dávat góly. Pak se určitě znovu dostaví i výsledky,“ prohlásil kouč gólmanů Petr Jaroš.

„Milan na sobě pořád maká. Před každým zápasem si přidává bezmála půl hodiny tréninku navíc. Neustále pilujeme situace, ke kterým by potom mohlo dojít v utkání. To znamená akce dva na jednoho a podobně,“ prozradil.

Na úterní trénink před soubojem s Porubou s sebou vzal Jaroš radar na měření rychlosti střely. Už několikrát předtím Řehoř zmínil, že nejvíc pokaždé cítí ránu od obránce Petra Štracha a radar dnes přinesl důkaz. „Puk z jeho hokejky letěl rychlostí 160 kilometrů v hodině,“ uznale pokyvoval hlavou trenér jihlavských brankářů.

Po delší době se v úterý objevil na Horáckém zimním stadionu znovu také odchovanec jihlavského hokeje, sedmnáctiletý gólman Filip Novotný, který loni odešel do pražské Sparty. „Momentálně je reprezentační pauza, takže Filip s námi bude až do soboty trénovat. Mimochodem si moc pochvaloval naši přípravu s bílými puky,“ prozradil Jaroš.

Středeční soupeř Dukly je na tom v mnohém podobně jako Jihlava. Porubě se také momentálně moc nedaří a navíc nedávno rovněž sáhla k výměně na trenérském postu. I tam se na střídačku postavil generální manažer klubu. Petr Fabián ale zatím také marně čeká na první výhru. V minulém kole totiž jeho svěřenci podlehli na domácím ledě Havířovu 1:3.

Každopádně jeden ze šéfů se dnes prvního úspěchu určitě dočká. „Samozřejmě chceme bodovat. Týmy pod námi musíme porážet a s těmi nad námi musíme vyhrávat. To by měla být naše taktika,“ usmíval se hlavní kouč Dukly a zároveň jednatel klubu Bedřich Ščerban.