Měli jsme toho se Standou plné zuby, přiznal Michal Pšurný

06.11.2008 / Eva Streichsbierová

Přijeli, nastoupili na led a zvítězili. Řeč je o dvojici zlínských útočníků – Stanislavu Balánovi a Michalovi Pšurném. Oba dvaadvacetiletí hokejisté dorazili ve středu ráno do Jihlavy a večer pomáhali Dukle k výhře 3:2 nad Porubou. Druhý jmenovaný dokonce zařídil vítěznou trefu. „Je fajn, že jsem ten gól dal, ale důležitější je, že tři body zůstaly v Jihlavě,“ oddechl si hráč extraligového Zlína.

Na Vysočinu ho společně s kolegou Balánem zavála dohoda mezi oběma kluby. „Do Zlína přišel v létě z Jihlavy Radek Míka a jako jedna z náhrad za něj měla být ta, že nějací hráči budou mít do Dukly vyřízen střídavý start. No a tak jsme přijeli,“ usmíval se Pšurný.

Zda půjde o jednorázovou pomoc, či se oba šikovní útočníci budou v jihlavském dresu objevovat častěji, zatím není rozhodnuto. „Bude záležet, jak se k tomu Zlín postaví. Teď je reprezentační pauza, takže nám řekli, ať jedem do Jihlavy. Ale co bude dál, to zatím nevíme,“ krčil rameny jeden z úspěšných střelců středečního souboje.

Ostravského brankáře Iláše překonal Pšurný v sedmé minutě poslední třetiny. „Jsem samozřejmě moc spokojený, že mi to tam padlo. I když hodně to taky byla chyba Ostravy,“ prohlásil skromně zlínský útočník, který po zápase dorazil mezi novináře ještě pořádně zadýchaný.

„Měli jsme toho oba se Standou plné zuby. Přeci jen se hrálo celý zápas na tři útoky, to ve Zlíně se střídají pravidelně čtyři. Pro nás to bylo v podstatě něco jako z nuly na sto. Hodně jmse si oddechli, když přišel konec,“ přiznal Michal Pšurný.

Dvě třetiny hrály obě extraligové posily v jedné formaci, jenomže v závěrečném dějství je trenéři od sebe oddělili. Pšurného zařadili do elitní formace k Hodkovi s Bakusem. „Museli jsme sáhnout k nějaké změně a tahle se nám nakonec vyplatila,“ pochvaloval si rozhodnutí Bedřich Ščerban, hlavní kouč a jednatel Dukly v jedné osobě.

Jinak se ale k premiérovému výkonu obou noviců v týmu Dukly příliš vyjadřovat nechtěl. „Absolvovali vlastně jenom jeden trénink a hned šli do zápasu. Bylo by určitě potřeba je víc zapracovat. Každopádně naši hru oživili, i když byli na ledě u obou inkasovaných gólů,“ prohlásil šéf jihlavské střídačky.