Jihlava se chystá vnutit nebezpečnému soupeři svůj styl

11.11.2008 / Eva Streichsbierová

Na Horácký zimní stadion dorazí ve středu nepříjemný soupeř ze severu Čech. Ve 22. kole první ligy změří Dukla Jihlava síly s Kadaní. Utkání začne v tradičním čase 17.30. „Je to soupeř, který dělá venku dost bodů, takže je potřeba s tím počítat. My ale každopádně chceme doma vyhrát,“ hlásí hlavní kouč prvoligového A-týmu Bedřich Ščerban.

Minulý týden získala Dukla maximální počet bodů, když nejprve porazila Porubu a poté uspěla také na ledě Benátek nad Jizerou. „Dá se říct, že nám ty dvě výhry psychicky pomohly. Zvlášť ta v Benátkách, protože to opravdu nebyly Benátky, jak je známe z hokejové mapy, to byl velmi silný mančaft,“ říká šéf jihlavského klubu i střídačky.

Každopádně v obou případech zvládla Jihlava utkání díky obratu v závěrečném dějství. „Je pravda, že v poslední třetině naše hra pokaždé gradovala. Nevím, jestli by se dal v takovém tempu odehrát celý zápas. Nicméně bychom chtěli určitě výkon zkonsolidovat tak, aby měl vysokou úroveň ve všech částech,“ dušuje se Ščerban.

Oproti sobotnímu souboji budou tentokrát v sestavě Dukly chybět útočník Jaroslav Mareš, který předčasně ukončil sezonu, a obránce Adam Lukačovič, jenž se vrátil do Brna. Navíc se znovu pomalu rozjíždí po reprezentační pauze extraliga a tudíž není příliš reálný ani start zlínské dvojice Stanislav Balán, Michal Pšurný.

„O jejich uvolnění samozřejmě intenzivně jednáme. A jak to dopadne, to uvidíme ve středu,“ krčí rameny jednatel Dukly. „Jinak s námi trénovali junioři Posmyk, Zelený a Dvořák, takže ti by měli být připravení do hry. Zapadli do kádru naprosto v pohodě,“ dodává.

Kadaň odehrála v letošním ročníku na ledě soupeřů celkem deset zápasů, přičemž v polovině z nich dokázala bodovat. Jihlavu tedy ve středu nečeká nic jednoduchého. „Vždycky je otázka, co mužstvo dovolí soupeři hrát. My se chceme prosazovat vlastním stylem a vlastní hrou,“ hlásí Ščerban.

Nejlepším střelcem severočeského týmu je po 21. odehraných kolech David Balázs, který se trefil v dosavadním průběhu sezony sedmkrát. A na čele týmové produktivity se drží Jakub Valský. Ten zaznamenal 13 bodů za pět gólů a osm asistencí.