Bezděk: Budu se snažit, abych už nikam jinam nemusel

13.11.2008 / Eva Streichsbierová

Byl tím, který uzavřel střeleckou listinu středečního zápasu. Svou první trefou v letošní prvoligové sezoně stanovil útočník Libor Bezděk výsledek souboje jihlavských hokejistů s Kadaní na konečných 5:2 ve prospěch domácí Dukly. „Jsem za ten gól moc rád, čekal jsme na něj dlouho,“ svěřil se dvacetiletý forvard.

Do středečního utkání ho trenéři postavili v jedné lajně s Pavlem Sukem a Jiřím Manem a bylo zcela evidentní, že si tato trojice na ledě rozumí. „Já si myslím, že všichni makali naplno a že jsme odvedli skvělou práci,“ byl přesvědčen mladý hokejista, který do Dukly přišel v létě z Liberce.

Zpočátku si ale moc nezahrál, dílem také proto, že ho pronásledovalo zranění. Na rozehrání ho pak vedení klubu poslalo do druholigového Velkého Meziříčí. „Určitě jsem si tam zvednul sebevědomí. Potřeboval jsme prostě hrát. Ale teď udělám všechno proto, abych už nikam nemusel a nastupoval jenom za Jihlavu,“ prohlásil odhodlaně Bezděk.

Střelecky se v souboji s Kadaní prosadil také další člen třetí útočné formace - Pavel Suk. Ten si vzal na starosti první úspěšný zásah Dukly v utkání. „Myslím, že jsme hráli dobře, dařilo se nám napadání a odměnou za to byl ten gól,“ radoval se jednadvacetiletý hokejista.

Příjemnou změnou na hře jihlavského týmu, oproti předchozím duelům, byla také výrazně nižší frekvence nedovolených zákroků. Prvním vyloučeným domácím hráčem byl až ve 36. minutě Tomáš Ficenc. „Už po zápase v Benátkách nám trenéři rozdali nějaké pokuty za zbytečné fauly, takže jsme si teď dávali větší pozor,“ prozradil Suk. „To víte, jak se sáhne na peníze, je to hned znát,“ dodal se smíchem.

Výhrou 5:2 v utkání s Kadaní natáhla Dukla svoji úspěšnou sérii na tři v řadě. „Celý tým makal od začátku až do konce. I trenéři jsou teď s námi spokojeni. Myslím, že mančaft je momentálně vyrovnaný po všech stránkách,“ zakončil hodnocení Bezděk.