Dukla míří na sever, čeká ji souboji s Ústeckými Lvy

14.11.2008 / Eva Streichsbierová

Cesta na sever Čech a souboj s aktuálně třetím týmem prvoligové tabulky. Takový je program jihlavských hokejistů na sobotní odpoledne. Ve 23. soutěžním kole se Dukla představí v Ústí nad Labem. Souboj s tamními Lvy začne v 17.30.

Severočeši patří k top týmům letošní prvoligové sezony. V dosavadních dvaadvaceti kolech posbírali 51 bodů, což je stejný počet, jaký má na kontě druhé Vrchlabí. A na vedoucí Kometu Brno ztrácí Lvi pouhý jeden bod.

„Předpokládám, že to bude dobrý zápas, protože Ústí hraje dobrý hokej. A je to jeden ze špičkových mančaftů soutěže. Diváci by si mohli přijít na své,“ věří současný hlavní kouč Dukly Bedřich Ščerban.

Jednou už letos jihlavští hokejisté Ústecké Lvy porazili. Na Horáckém zimním stadionu se 1. října radovali z vítězství 3:1. „My jsme si už několikrát dokázali, že můžeme vyhrát nad každým, pokud podáme náš špičkový výkon. Takže s tím jedeme i do Ústí,“ hlásí odhodlaně šéf jihlavské střídačky.

Dukla momentálně prožívá vydařené období, už ve třech zápasech v řadě dokázala naplno bodovat. Naposledy ve středu v domácím souboji s Kadaní. Ve všech třech utkáních také byla papírovým favoritem. Tentokrát tomu bude ale jinak, na sever Čech pocestuje s vizitkou šestého týmu tabulky.

„Jasně, favoritem v tomhle zápase bude Ústí, ale každý zápas začíná za stavu 0:0. A my tam rozhodně nepojedeme s nějakými myšlenkami, že bychom neměli uspět. My chceme znovu uhrát dobrý výsledek,“ tvrdí Ščerban.

Nějaký výrazný zásah do sestavy trenérská trojice Ščerban, Mejzlík, Totter neplánuje. „Uvidíme, jak budou vypadat marodi, kdo bude schopný hrát a kdo ne. Definitivně se o složení jednotlivých formací rozhodneme až v sobotu ráno na rozbruslení,“ říká.

Jedním z marodů Dukly je už týden také útočník Vladimír Říha, který chyběl jak v souboji na ledě Benátek nad Jizerou, tak i v utkání s Kadaní. „Je zraněný. Nezbývá než čekat, kdy mu lékař povolí návrat do zátěže,“ oznamuje bez bližšího vysvětlování Ščerban.

Ústí nad Labem má za sebou středeční porážku 1:2 po samostatných nájezdech na ledě Havířova, už proto si bude chtít v souboji s Jihlavou spravit chuť. Nejproduktivnějším hráčem exligových Lvů je momentálně Rastislav Špirko, který už zaznamenal osm branek a přidal k nim dvanáct asistencí.