Ščerban: Na tomhle zápase nic pozitivního nenajdu

16.11.2008 / Eva Streichsbierová

Naprosto zbytečnou cestu podnikli v sobotu hokejisté Dukly Jihlava, kteří se představili na ledě Ústí nad Labem. V souboji se Severočechy nepředvedli vůbec nic a domů si vezli výprask 1:8. „Já nemám co hodnotit, my jsme tady dneska nebyli,“ nešetřil svůj tým současný hlavní kouč jihlavského A-mužstva Bedřich Ščerban.

Plány o zodpovědné obraně a disciplíně se začaly hroutit už v 6. minutě, kdy se domácí Lvi dostali do vedení. Od té doby Dukla výrazně pokulhávala. Navíc o tři minuty později už to bylo 2:0. „Možná to, že jsem hráli takhle špatně ovlivnily ty dva poměrně rychlé góly. Těžko říct,“ krčil rameny obránce Pavel Staněk.

Jihlavští hokejisté nedokázali držet se Severočechy krok, což často řešili zbytečnými fauly. „Trend je u nás nastavený tak, že za každý takový zákrok je pokuta. My se na zápas ještě jednou podíváme a všechny fauly vyhodnotíme,“ prozradil šéf jihlavské střídačky Bedřich Ščerban.

Brankostroj domácích fungoval i ve druhé části, a hlavní zásluhu na tom měl útočník Zbyněk Sklenička. Jeho dva góly znamenaly vedení Ústí po čtyřiceti minutách 4:0! Při první úspěšné trefě urostlého forvarda zaváhal před vlastní brankou právě Staněk.

„To je pravda, byla to moje chyba. Čekal jsem, že se puk odrazí od mantinelu do rohu, jenomže najednou se dostal před bránou a byl z toho gól,“ sypal si popel na hlavu šestadvacetiletý bek. „Takový zápas se strašně špatně hodnotí. Ústí bylo jednoznačně ve všem lepší,“ přiznal.

Výraznou převahu ústeckého týmu viděli diváci také v závěrečném dějství. „Prohrávali jsme osobní souboje, byli jsme vylučovaní, neměli jsme obsazený prostor před brankou,“ vypočítával nedostatky svého mužstva Ščerban. „Na tomhle zápase opravdu nenajdu nic pozitivního,“ dodal zklamaný.

Debakl 1:8 není pro psychiku žádným požehnáním. Zvlášť, když už v pondělí nastoupí Dukla k dalšímu mistrovskému souboji. Na Horácký zimní stadion dorazí Olomouc. „Musíme tuhle porážku rychle hodit za hlavu. Potrénujeme, dobře se připravíme... Příště nás prostě čeká úplně nový zápas,“ burcoval Staněk.