Jihlavský tým má před sebou další cestu na sever Čech

18.11.2008 / Eva Streichsbierová

Po čtyřech dnech nabere Dukla Jihlava opět směr severní Čechy. Tentokrát bude její cílovou stanicí Most, kterému patří v prvoligové tabulce devátá příčka. Jihlavští hokejisté mají na sedmém místě o pět bodů víc. Utkání 25. soutěžního kola začne na mosteckém stadionu ve středu v 17.30.

Sobotní výprava na sever Čech nedopadla pro Duklu ani trochu dobře, z Ústí nad Labem se vracela s osmigólovým výpraskem. Zápas v Mostě tak pro ni může být šancí na vylepšení bilance se severočeskými týmy. „Určitě chceme uspět. Jiný cíl nemáme,“ hlásí současný šéf jihlavské střídačky Bedřich Ščerban.

V prvním letošním vzájemném měření sil se oba soupeři představili na Horáckém zimním stadionu, kde Dukla slavila výhru 3:1. „Tehdy tady Most neodehrál asi nejlepší zápas, ale doma má hodně dobrý výsledky. Uvidíme, co na nás vymyslí,“ krčí rameny útočník Daniel Hodek, který si 6. října připsal na vlastním ledě v bitvě s Mostem dvě asistence.

Zatímco Jihlava si vypila kalich hořkosti až do dna v sobotu v Ústí, její středeční soupeř okusil příchuť debaklu v pondělí v Havířově. Z ledu Panterů se vracel s porážkou 0:6! „Po druhé inkasované brance se nám zcela rozpadla koncepce hry. Navíc jsme měli hodně vyloučených. Za tím vidím neukázněnost, ale i neumění,“ zkritizoval svůj tým na klubovém webu trenér Jan Neliba.

A s velkým počtem potrestaných hráčů se od začátku sezony potýká také Dukla. Pouze minulý týden v domácím utkání s Kadaní držela svoji disciplínu na uzdě. „To je pravda, faulů děláme v každým zápase strašně moc. Takže naším úkolem bude se tohohle vyvarovat, prostě hrát co nejdýl v pěti,“ burcuje Hodek, druhý nejproduktivnější hráč Jihlavy a zároveň i celé soutěže.

Na kontě má po pondělním vítězném souboji s Olomoucí (3:1) 32 bodů za 14 gólů a 18 asistencí. Jeho kolega z útoku Oldřich Bakus je na tom ještě o jeden gól lépe. To nejpilnějším sběratelem bodů v mosteckém týmu je teprve dvacetiletý útočník Julius Šinkovič, který se letos trefil už desetkrát a přidal devět přihrávek.

Změny v sestavě jihlavského týmu pro souboj v Mostě jsou možné. Ale nic konkrétního nechtěl zatím trenér a jednatel v jedné osobě prozradit. „Uvidíme až ve středu dopoledne, kdo bude schopný hrát. V tuhle chvíli nemůžu nikoho jmenovat. Máme několik marodů, a to je vždycky nejisté. Zkrátka se rozhodne až zítra, v jaké sestavě do Mostu vlastně pojedeme,“ krčí rameny Ščerban.