Krupka: Body znamenají lepší pohodu. A tu my potřebujeme

20.11.2008 / Eva Streichsbierová

Dvanácté tříbodové vítězství Dukly v letošní prvoligové sezoně vidělo v Mostě pouhých tři sta diváků. Takové číslo alespoň uváděly oficiální zdroje. „Já bych spíš řekl, že jich tam bylo snad jen nějakých šedesát. Fakt hrozný,“ postěžoval si na atmosféru jihlavský útočník Lukáš Krupka, který přispěl k výhře svého týmu 5:3 jednou přesnou přihrávkou.

Po deseti minutách zápasu vedla Jihlava na severu Čech 2:1. „Na začátku jsme domácí k ničemu nepustili, ale postupem času mi přišlo, že se jim čím dál víc přizpůsobujeme,“ přiznal třiadvacetiletý odchovanec boleslavského hokeje. Navíc Most dokázal i napodruhé srovnat. „Na sebevědomí to určitě nepřidá,“ souhlasil Krupka.

O osudu utkání nakonec rozhodly až poslední dvě minuty utkání, v nichž se Dukla střelecky prosadila dvakrát a slavila cenné vítězství. Nejprve zamířil přesně zlínský forvard ve službách Jihlavy Stanislav Balán a do prázdné brány pak pečetil výsledek Daniel Hodek. Lukáš Krupka se na jeho gólu podílel asistencí.

„O asistenci snad ale ani nemůže být řeč. Spíš mi puk jen tak lízl hokejku. Byl tam souboj, já do něho vletěl, puk se ode mě odrazil, Dan ho dojel a poslal ho na prázdnou bránu,“ popsal stručně tříbodovou pojistku svého spoluhráče jihlavský forvard.

Díky výhře 5:3 v Mostě se Dukla posunula už na šestou příčku prvoligové tabulky. „Body znamenají lepší pohodu. A tu teď potřebujeme, protože nás čekají dost těžcí soupeři. Nějaké sebevědomí jsme nastřádali, takže bychom ho mohli na ledě prodat. Třeba už v sobotu proti Brodu,“ svěřil se s plány Krupka.

Mladý hokejista letos odehrál v jihlavském dresu dvacet utkání, pět vynechal kvůli nemoci. Znovu naskočil do sestavy teprve nedávno. „S dechem to ještě není úplně ideální, fyzička trochu chybí, ale každým dnem se zlepšuje. Hrát určitě můžu, a hlavně moc chci,“ dušoval se Krupka.