Zlínský útočník Pšurný zažil s Jihlavou první zklamání

23.11.2008 / Eva Streichsbierová

Poprvé okusil v dresu jihlavského týmu porážku. Zlínský útočník Michal Pšurný nastoupil v sobotu za Duklu v letošní sezoně počtvrté, přičemž v předchozích třech případech byl pokaždé u její výhry. Úspěšnou bilanci ukončil až zápas s Havlíčkovým Brodem. „To k hokeji patří, že se jednou daří, a pak zase ne. Nemá cenu to nějak víc rozebírat a řešit,“ prohlásil bezprostředně po porážce 1:2 dvaadvacetiletý hokejista.

Na první pohled byl ale z výsledku pořádně zklamaný. „Věděli jsme, že Brod přijede hrát hodně urputně, což se taky v prvních dvou třetinách potvrdilo. Před poslední částí jsme si řekli, že to prostě musíme nějak změnit. A taky jsme pak měli převahu, jenomže na převahu se nehraje,“ krčil rameny Pšurný.

Právě on se stal nakonec jediným jihlavským střelcem, který dokázal překonat výborného brodského gólmana Jaroslava Suchana. Ve 43. minutě poslal puk za jeho záda ve dvojnásobné přesilovce. Jenomže to bylo ze strany Dukly vše. „Potom už jsme neproměnili šance, a proto jsme prohráli. Víc k tomu nemám co říct,“ ukončil hodnocení nepovedeného zápasu odchovanec zlínského hokeje.

Dukla znovu potvrdila, že souboje s rivalem z Havlíčkova Brodu prostě nezvládá. Její více než dvouleté čekání na výhru tedy pokračuje. „Už jsme tu sérii chtěli dneska ukončit, opravdu, jenže... Soupeř byl v první třetině lepší, taky kvůli našim častým vyloučením, vedl o dva góly a my jsme ten náskok nedokázali stáhnout,“ smutnil jihlavský obránce Pavel Staněk.

Pravdou ovšem je, že dvě třetiny tahal tým trenérské trojice Bedřich Ščerban, Aleš Totter, Roman Mejzlík za kratší konec a zlepšený výkon v poslední části na Rebely nestačil. Navíc v úplném závěru se Dukla připravila o možnost hrát přesilovku, když si sama vykoledovala trest za příliš mnoho hráčů na ledě. „Špatně jsme se domluvili s Janisem (obránce Janis Andersons – pozn. red.),“ sypal si popel na hlavu Staněk.

Po porážce s Havlíčkovým Brodem spadla Jihlava zpátky na sedmou příčku prvoligové tabulky, přičemž její regionální rival na ni ztrácí na osmé pozici už pouhé čtyři body. V příštím kole navíc Duklu nečeká nic jednoduchého, ve středu se totiž představí na ledě vedoucí Komety Brno.