Dorost během čtyř dní odehraje 3 zápasy

04.12.2008 / Wally

Jihlavští dorostenci si z jihočeské mise přivezli tři body za sobotní výhru 3:1 v Písku. Stejným výsledkem prohráli v pátek v Českých Budějovicích. Během následujicích čtyř dní čeká na svěřence Františka Zemana Olomouc, Šumperk a Vítkovice. Na Hané se mladíci Dukly představí v pátek od 17:30, o den později ve 12:00 přivítají na Horáckém zimním stadionu Mladé Draky a poté v pondělí od 17:45 doposud vedoucí Vítkovice.

Olomouc

Dorostenci Olomouce jsou v extraligové tabulce po šestadvaceti kolech na dvacáté pozici. Na svého pátečního jihlavského soupeře ztrácí pět bodů, což v tříbodovém systému není moc. Hanáci doposud při sedmi výhrách a devatenácti prohrách nastříleli padesát osm branek a inkasovali jich sto osm. Nejproduktivnějším hráčem je prozatím Lukáš Králík, který odehrál dvacet jedna zápasů a připsal si dvacet tři bodů.

Poslední utkání
Kladno - Olomouc 4:3 sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Sekáč (Doskočil, Motejlek), 27. Sekáč (Butor, Doskočil), 48. Stach (Sekáč, Butor), rozhodující nájezd Stach - 1. Machala (Konečný, Husák), 30. Lehečka (Králík), 40. Králík (Lehečka).
Sestava Olomouce: Motáň - Brandýs, Jergl, Kostelník, Kvapil, Schejbal, Škůrek, Zona - Boček, Husák, Kebza, Konečný, Koryčanský, Králík, Lehečka, Machala, Zitka.

„S Olomoucí jsme loni neodehráli špatné zápasy, u nich jsme vyhráli 7:0, doma jsme poté prohráli 1:5. Co jsem slyšel, tak se snaží posílit, aby se v tabulce dostali výše než právě jsou. Budeme se snažit hrát podobně jako jsme začali v Písku, hlavně se musíme vyvarovat zbytečných faulů," má jasno trenér František Zeman.

Šumperk

Prozatím poslední místo patří v extraligové tabulce dorostencům Šumperka. Na barážovou pozici kterou drží Písek, ztrácí sedm bodů. Mladí Draci zatím vstřelili nejméně branek, za dvacet šest odehraných kol se trefili pouze čtyřicet devětkrát, inkasovali také nejvíce a to sto dvacet čtyři. Nejproduktivnějším Drakem je prozatím Stanislav Tomiga, který odehrál dvacet pět zápasů a připsal si patnáct bodů.

Poslední utkání
Slavia - Šumperk 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 27. Hruška (Hertl), 46. Hertl (Hruška), 50. Hruška (Kadlec) - 55. Bartoš (Fořt, Holinka).
Sestava Šumperka: Zelenka - Feledík, Fořt, Macek, Navrátil, Soós, Štefan - Bartoš, Drtil, Holinka, Pezda, Prokopec, J. Tomiga, S. Tomiga, Vachutka, Řehák.

„Šumperk za poslední roky celkem známe, to že jsou momentálně poslední v našem vzájemném zápase nebude hrát takovou roli. V této soutěži je schopný každý porazit každého. My se hlavně musíme na utkání dobře připravit a bodovat," ví kouč Zeman.

Vítkovice

Prozatimní lídr dorostenecké extraligy celek Vítkovic si za dvacet šest odehraných kol připsal šedesát pět bodů, jen čtyři celky dokázali v letošní sezóně vítkovické mladíky porazit. Ty převážně zdobí dobrá ofenzivní síla, když dokázali nastřílet již sto třicet šest branek. Což se projevuje i na kanadském bodování, nejproduktivnější hráč Adam Řehák si za dvacet pět odehraných zápasů připsal čtyřicet bodů.

Poslední utkání
Mladá Boleslav - Vítkovice 0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 7. Kameníček (Šebesta, Řehák), 23. Matuštík (Stránský), 41. Řehák (Šebesta), 49. Šebesta (Řehák), 55. Řehák (Kameníček, Šebesta), 56. Stránský (Mareček).
Sestava Vítkovic: Mrázek – Koziol, Hudeček, Klimíček, Pastor, Pavelka, Hanulík, Žvátora - Řehák, Kilnar, Gonda, Němec, Grubr, Šebesta, Matuštík, Celner, Stránský, Walker, Kameníček, Mareček.

„V pondělí nás čeká vložené kolo, kdy přivítáme Vítkovice. Já věřím, že se kluci na lídra soutěže dokáží dobře namotivovat a že v zápase předvedeme dobrý výkon," doufá trenér Zeman.

Dukla Jihlava

Dorostenci Dukly o minulém víkendu získali tři body, když se v sobotu na ledě Písku radovali z vítězství 3:1. V extraligové tabulce jim po dvaceti šesti kolech patří sedmnáctá příčka a jen jeden bod je dělí od play-off. Tuto pozici prozatím drží Havířov. Jihlavští mladíci již letos nastříleli osmdesát branek a inkasovali jich sto tři. Nejproduktivnějším hráčem je prozatím Ondřej Pěška, jenž odehrál dvacet pět zápasů a připsal si dvacet jedna bodů.

„Ze dvou zápasů venku jsme si přivezli tři body, což si myslím není špatné. V Budějovicích rozhodla naše nedisciplinovanost, kdy soupeř využil dvě přesilovky. Naše šance jsme bohužel nevyužili. V Písku kluci prokázali zlepšení, které se sice gólově neprojevilo už od začátku, ale byli jsme po celý zápas trpělivější a ve třetí třetině jsme otočili vývoj na naší stranu," vrátil se k víkendovým duelům lodivod dorostenců.

České Budějovice - Jihlava 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: Švihálek (Bernat, Pesjak), 40. Babka (Přibyl, Předota), 54. Babka (Přibyl) - 48. Zadražil (Mikeš).
Sestava Jihlavy: Jiří Šťastný - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Jaroslav Šťastný, Pekárek, Pavlas - Brychta, Svobodník, Matějka, Štěpán, Musil, Pěška, Zídek, Mikeš, Přidal.

Písek - Jihlava 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 14. Vlček (Přibyl, Homola) - 47. Pěška (Pekárek), 48. Mikeš (Pekárek, Tichý), 60. Šidlík.
Sestava Jihlavy: Ji. Šťastný - Hlaveš, Zadražil, Tichý, Šidlík, Ja. Šťastný, Pavlas - Pekárek, Brychta, Svobodník, Matějka, Štěpán, Musil, Pěška, Mikeš, Přidal.