Dukla se chystá znovu na sever Čech, tentokrát do Kadaně

09.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté vstoupí do nadstavbové části na ledě soupeře. Po čtyřech dnech se opět vypraví na sever Čech, Chomutov ale tentokrát vymění za Kadaň. Oba soupeře dělí v prvoligové tabulce tři příčky a šest bodů. Utkání 31. kola začne na kadaňském stadionu ve středu v 18 hodin.

V letošní sezoně narazila Dukla na Kadaň už dvakrát a v obou zápasech byla úspěšná. Nejprve si v 7. kole zajela na led severočeského mužstva pro tři body za těsnou výhru 2:1 a ve 22. kole si s ní doma poradila 5:2. V nadstavbě však může být všechno jinak.

„Hlavně doma je Kadaň hodně nepříjemná, má svoje kvality,“ varuje hlavní kouč jihlavského A-týmu Bedřich Ščerban. „Navíc my stále bojujeme s tím, abychom se už konečně dali po zdravotní stránce do kupy. Zranění nás provází od začátku sezony,“ dodává.

V minulých zápasech chyběli Dukle brankář Milan Řehoř, obránce Pavel Staněk a útočníci Ladislav Rytnauer a Jiří Man. „Jirka už trénoval naplno, takže by měl být připraven, stejně jako Milan. Bohužel zase odpadl Rýťa a Pavel Staněk bude ještě týden na antibiotikách,“ prozrazuje šéf jihlavské střídačky.

Dost prostoru dávali trenéři v poslední době juniorům, ale teď už by se prý měli v sestavě objevovat spíš sporadicky. „Snažíme se jejich nasazování omezit, už se budou soustředit hlavně na svůj úkol. Ovšem pokud by ještě někdo omarodil, tak bychom museli do juniorky sáhnout,“ vysvětluje Ščerban.

Zatímco Jihlava pocestuje podruhé během pár dnů na sever Čech, Kadaň přivítá podruhé tým z Vysočiny. V sobotu porazila na vlastním ledě Havlíčkův Brod 2:1 v prodloužení, když rozhodující branku vstřelil Tomáš Polanský. Vítězstvím si domácí zajistili desátou příčku v tabulce. Dukla obsadila po 30 kolech sedmou pozici.

Přestože tým trenérské dvojice Milan Černý, Miroslav Novák nepatří mezi nejslabší celky první ligy, na jejich domácí zápasy chodí zoufale málo diváků. V průměru 356 na zápas! Sobotní duel s Rebely dokonce vidělo pouhých 260 fanoušků. „Asi hrají tak atraktivní hokej, že jím vyloženě lákají lidi do hlediště,“ prohlásil s ironií v hlase trenér Havlíčkova Brodu Petr Novák.

Nejproduktivnějším hráčem středečního soupeře jihlavských hokejistů je útočník David Balázs, který se v letošním ročníku trefil už dvanáctkrát, a navíc přidal devět asistencí.