Man se vrátil do sestavy a hned zařídil rozhodující gól

11.12.2008 / Eva Streichsbierová

Do sestavy jihlavského týmu naskočil téměř po měsíční pauze a hned se postaral o vítězný gól. Dvacetiletý útočník Jiří Man byl u středečního úspěchu Dukly na ledě Kadaně. „Jeli jsme si pro vítězství a cíl jsme splnili,“ radoval se hokejista po tříbodovém výsledku 4:2.

V jeho případě měl středeční zápas poněkud pikantní příchuť. Předtím totiž naskočil do hry 12. listopadu, kdy se Jihlava rovněž postavila Kadani. Utkání tehdy Man nedohrál kvůli zranění a na soupisce pak chyběl čtyři týdny. „Už mě to doma fakt nebavilo, těšil jsem se zpátky na led,“ svěřil se šikovný forvard.

A návrat měl téměř dokonalou podobu. Nejen že jeho tým vyhrál, ale on sám se zapsal do listiny střelců. V 52. minutě zvyšoval náskok Dukly na 3:1. „Tečoval jsem před brankou střelu Lukáše Martinky,“ popsal situaci, která se nakonec ukázala být rozhodující.

Kadaň se sice potom ještě přiblížila Jihlavě na dostřel, jenomže vyrovnat už nestihla, naopak sama inkasovala z hole jihlavského kapitána Oldřicha Bakuse počtvrté. „Za to, že se takhle povedl hned ten první zápas, jsem moc rád,“ zářil spokojeností Man.

V utkání 31. kola nastupoval spolu s Davidem Dolníčkem a Stanislavem Balánem. A tato trojice byla nakonec u tří ze čtyř gólů. „Klapalo nám to, akorát v přesilovkách to nebylo úplně ono. Chtělo by to pořádně nacvičit,“ přiznal odchovanec jihlavského hokeje.

To však nebude tak jednoduché, zlínský útočník Balán totiž dojíždí pomáhat Dukle jen občas. „Nevím, jestli přijede i na sobotní derby s Brodem,“ krčil rameny Man. „Ale i kdyby ne, tak oni nám trenéři někoho vyberou,“ usmíval se.

Úvodní krok do nadstavby zvládli jihlavští hokejisté i proto, že je znovu podržel brankář Milan Řehoř. V utkání na něj šlo 37 střel, přičemž za svoje záda pustil jenom dvě. „Milda je super gólman. V každém zápase pochytá nějaké tutovky, jsme rádi, že ho máme,“ vysekl poklonu spoluhráči Man.