Posledním soupeřem Dukly před Vánocemi bude Poruba

21.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté přivítají v posledním kole letošního kalendářního roku Porubu. Na Horáckém zimním stadionu se tak proti sobě postaví osmý tým prvoligové tabulky s šestnáctým. „Naší povinností je vyhrát,“ říká rezolutně asistent hlavního kouče Aleš Totter. Zápas začne v pondělí v tradičním čase 17.30.

Oba soupeři inkasovali v sobotním 35. kole sedm gólů. Jihlava prohrála v Ústí nad Labem vysoko 2:7, Poruba nestačila v derby na Havířov. Na ledě Panterů podlehla divokým výsledkem 5:7. Podle tabulkových předpokladů je jasným favoritem pondělního souboje domácí Dukla.

„V téhle soutěži může vyhrát každý s každým. Každopádně my s ničím jiným počítat nemůžeme. Vědí to hráči, ví to realizační tým, očekávají to od nás diváci. Není co řešit,“ má jasno jihlavský trenér. „Je to poslední předvánoční kolo, chceme uspět,“ dodává.

Navíc Dukla body potřebuje jako sůl. Po 35. kolech jí sice patří osmá příčka, ale soupeři pod ní začínají nebezpečně dotahovat. „Od třináctého místa nás dělí jen nějakých jedenáct bodů,“ varuje Totter. „Naopak na šestý Hradec ztrácíme jen dva body a jeden na Havlíčkův Brod. Takže motivaci určitě máme.“

Toho, že by na hráčích zanechal nějakou příliš velkou stopu sobotní debakl v Ústí nad Labem se neobává. „Zvládli jsme parádně utkání po prohraném derby s Brodem, nevidím důvod, proč bychom neměli zahrát dobře i teď po porážce v Ústí,“ tvrdí trenér. „Naši diváci si zaslouží vidět vítězství.“

Nejproduktivnějším hráčem Poruby je Robert Najdek, který má na kontě 16 bodů za sedm gólů a devět asistencí. Ostravský celek inkasoval v dosavadním průběhu sezony nejvíc branek ze všech šestnácti týmů. Letos už Dukla Porubu dvakrát porazila. Nejprve na jejím ledě 4:2 a poté doma 3:2.