V Jihlavě dojde v pondělí k souboji tabulkových sousedů

04.01.2009 / Eva Streichsbierová

Dva zápasy během tří dnů sehrají na vlastním ledě jihlavští hokejisté. V pondělí nejprve přivítají na Horáckém zimním stadionu Olomouc a ve středu se pak postaví Kadani. Hanáci jsou v prvoligové tabulce hned za Duklou na devátém místě, s odstupem tří bodů. Utkání začne v tradičním čase 17.30.

Co se sebevědomí týká, je na tom po sobotním úvodním kole nového kalendářního roku lépe Olomouc, která doma porazila Havířov vysoko 6:0. Naopak Jihlava si přivezla z Třebíče porážku 0:3.

„Musíme to hodit za hlavu a jít zase od nuly,“ burcuje svůj tým brankář Milan Řehoř. A jeho spoluhráč Daniel Hodek přikyvuje. „Potřebujeme body, a taky odčinit ten sobotní výsledek. Pokud bychom se měli sesypat z toho, že jsme prohráli v Třebíči, tak bychom nemohli hrát celý leden,“ říká.

V letošní sezoně už Dukla Hanáky na domácím ledě jednou porazila. V polovině listopadu slavila vítězství 3:1. Dva góly ze tří tehdy vstřelil olomouckému brankáři Žigárdymu právě nejproduktivnější jihlavský hráč Daniel Hodek. Jednou se trefil Jiří Hanzal.

Velké nebezpečí pro branku Dukly bude v pondělním duelu 38. kola určitě znamenat dvojice Milan Ministr, Richard Brančík. Oba olomoučtí útočníci letos nasbírali už 31 kanadských bodů a v produktivitě celé první ligy načínají druhou desítku.

V tabulce úspěšnosti na cizích kluzištích patří Olomouci až jedenáctá příčka. V dosavadním průběhu ročníku vyhrála pouze pětkrát, z toho jednou až v nastavení. To domácí bilance Hanáků je podstatně lepší, s 35 body se řadí na páté místo.