Závěr zápasu s Olomoucí? Dokonalý jihlavský propadák

06.01.2009 / Eva Streichsbierová

Super začátek, katastrofální konec. Tak by se dal stručně zhodnotit pondělní souboj s Olomoucí z pohledu domácí Dukly. Jihlavští hokejisté vedli od první minuty, ale v závěru o vítězství přišli. Naopak Hanáci předvedli dokonalé z mrtvých vstání a radovali se z výhry 3:2 po samostatných nájezdech. „Všechno začalo mojí chybou, když jsem se nechal zbytečně vyloučit,“ sypal si po utkání popel na hlavu obránce Dukly Jan Kašpar.

Propadáků však Jihlava v zápase vyrobila mnohem víc. Přitom začátek byl z její strany výborný. Už po osmnácti vteřinách poslal gólovou navštívenku hostujícímu brankáři Žigárdymu kapitán mužstva Oldřich Bakus. Kdo čekal, že po takovémto úvodu bude k vidění parádní hokejové představení, musel být hodně zklamán.

„Měli jsme zápas skvěle rozehraný, výborně jsme bránili střední pásmo. Vypadalo to dobře. Jenomže pak jsme nezvládli konec. Vyrovnávací gól jsme dostali minutu před koncem, kdy nás Olomouc přečíslila. V prodloužení už to bylo špatné a o nájezdech ani nemluvím,“ krčil rameny smutný jihlavský útočník Libor Bezděk.

Ten se v utkání prezentoval jednou přesnou střelou, kterou ve druhé části zvýšil náskok Dukly na 2:0. V tu chvíli se zdálo, že si Jihlava bez větších problémů dojde pro tři body, hosté totiž nepředvedli více než dvě třetiny vůbec nic. Jenomže pak přišla 51. minuta a využitá přesilovka Hanáků. Na trestné lavici v tu dobu seděl Jan Kašpar.

„Nevím, jestli to byl faul. Ale asi ano, když to rozhodčí pískl. Nutně jsem ten zákrok dělat nemusel, bylo to z mé strany zbytečné,“ namířil kritiku proti sobě. „Už předtím jsem udělal hloupý faul,“ dodal kajícně jihlavský zadák.

Prořídlé tribuny Horáckého zimního stadionu jen nevěřícně koukaly, když pak necelou minutu před koncem Olomouc vyrovnala. „Šli jsme tomu naproti,“ pochvaloval si závěr utkání hostující kouč Petr Vlk. „Musím soupeři pogratulovat za to, že to nevzdal,“ přidal poklonu šéf domácí střídačky Bedřich Ščerban.

Po porážce 2:3 po samostatných nájezdech sice zůstává Dukla stále osmá, jenomže soupeři pod ní se začínají nebezpečně přibližovat. „Jsem zklamaný, stejně jako diváci. Tentokrát přišli asi opravdu jen ti nejvěrnější. Tohle mužstvo sílu má, několikrát už to dokázalo. Hráči si to v sobě musí rozebrat. Jsou tady tací, kteří zatím ve prospěch Dukly neodvedli maximum,“ smutnil trenér.