V Olomouci prý bude Jihlava bojovat hlavně o sebevědomí

28.01.2009 / Eva Streichsbierová

Závěrečné kolo nadstavbové etapy první ligy určí jihlavským hokejistům soupeře pro předkolo play off. Dukla půjde do vyřazovacích bojů ze sedmého místa, což jí dává jistotu, že začne na domácím ledě. V posledním duelu dlouhodobé části se však představí v roli hosta. Její středeční cesta povede do Olomouce. Zápas začne na Hané v 18 hodin.

Na první pohled Dukle v souboji s osmými olomouckými Kohouty o nic nejde, v tabulce se už totiž nemůže posunout žádným směrem. O tom, že by snad jihlavští hokejisté přistoupili k utkání laxně ale hlavní trenér Josef Augusta nechce nic slyšet. „Jde přece pořád o to, abychom získali sebevědomí,“ vysvětluje.

Nad soupeřem pro blížící se předkolo letošní prvoligové sezony prý dočasný šéf A-týmu Dukly nepřemýšlí. „Já se do tabulky nekoukám, o to se starají moji asistenti. Hráči každopádně vědí, že začneme doma s týmem, který je pod námi, takže určitě budeme chtít vyhrát,“ dušuje se.

Ve stejném duchu hovoří také jihlavští hokejisté, i když ti tabulku sledují dost pečlivě. „Padne na nás buď Havířov, nebo Kadaň,“ je přesvědčený nejproduktivnější hráč celé soutěže Daniel Hodek. „A je úplně jedno, který z nich to bude. My musíme přejít přes každého. Nic jiného nás nezajímá,“ dodává.

Kromě už zmiňovaných týmů může Dukla narazit také na Benátky nad Jizerou, případně i na regionálního rivala z Havlíčkova Brodu. Rebelové jsou momentálně devátí a ve středu doma hostí Most. „Pro fanoušky by to byl určitě nejatraktivnější soupeř, ale já si myslím, že to nevyjde. Brod bude chtít doma Most určitě porazit,“ je přesvědčen Hodek.

V utkání 46. kola se Jihlava představí na Hané bez útočníka Ladislava Rytnauera, který léčí chřipku. Zbytek týmu by měl být zdravotně v pořádku. Do sestavy se vrací také obránce Pavel Staněk. „Hrát budeme na čtyři pětky. Z juniorů využijeme Posmyka s Musilem a do útoku počítáme s Martinem Kuřítkem,“ hlásí Augusta.

S Olomoucí se Dukla v letošním prvoligovém ročníku střetla už třikrát, přičemž jednou slavila výhru, jednou prohrála a v zatím poslední vzájemné bitvě získala bod za porážku 2:3 po samostatných nájezdech. Nejproduktivnějším hráčem Hanáků je útočník Milan Ministr, který posbíral 42 kanadských bodů za 24 gólů a 18 asistencí.