Rozkladu jihlavské obrany nezabránil ani uzdravený Staněk

28.01.2009 / Jakub Mezlík

V posledním zápase základní části letošní prvoligové sezony měla Dukla bojovat o sebevědomí. Pokud by ovšem utkání na ledě Olomouce opravdu mělo určit formu pro play-off, dočkali by se jihlavští fanoušci nemilého překvapení. „Musíme tenhle zápas hodit rychle za hlavu. Přestat na to myslet a začít zase od začátku,“ vyzývá Pavel Staněk.

Šestadvacetiletý obránce se objevil v dresu Dukly naposled 3. ledna, od té doby mu zranění nedovolilo nastoupit do mistrovského utkání. Před play-off chtěl vyladit formu v zápase v Olomouci, místo toho však zažil pořádný šok. „Nebyla to žádná sranda. Měsíc jsem pomalu nic nedělal, a teď jsem hned naskočil do takového utkání,“ líčil svoje pocity Staněk.

Dukla přitom do zápasu nevstoupila špatně. „Myslím , že jsme začali dobře, dali jsme rychlý gól, měli jsme ještě nějaké šance,“ popisoval úvod středečního střetnutí útočník Jaroslav Mareš. Jihlavané rychle vedli, a i když domácí otočili, po první třetině byl stav ještě relativně přijatelný. Augustovy svěřenci prohrávali v tu chvíli jen o gól.

Jenže pak se rozjela olomoucká gólová mašina. Během druhé dvacetiminutovky zničili Hanáci Duklu sedmi góly. „Byli jsme hodně vylučovaní, nechali jsme si dát hloupé góly,“ litoval Mareš. Nešťastný byl i Staněk: „Druhou třetinu jsme absolutně nezvládli. Nechávali jsme soupeře několikrát dorážet, to se nám nemůže stávat takhle před brankovištěm.“

I když v poslední třetině ještě oba týmy přidaly po jedné brance, dohrávala se už pouze formálně. Domácí hokejisté šetřili své nejzkušenější hráče, Jihlavští ji odehráli s cílem neuříznout si ještě větší ostudu. Konečný poměr střel přesto vyzněl hrozivě. 70 ku 16 ve prospěch Olomouce.