Nemyslím si, že bychom byli o tolik slabší, říká Augusta

10.02.2009 / Eva Streichsbierová

Předkolo play off je minulostí, nyní stojí Dukla Jihlava na prahu čtvrtfinále. Jejím soupeřem bude favorizovaný Chomutov, který se od začátku sezony netají cílem postoupit do extraligy. Série, která se bude hrát na čtyři vítězné zápasy, startuje ve středu 11. února v 17.30. V úvodních dvou duelech budou mít výhodu domácího ledu Severočeši.

Zatímco jihlavští hokejisté museli překonat na cestě do čtvrtfinále překážku v podobě předkola s Havířovem, Chomutov si účast mezi osmičkou nejlepších zajistil třetím místem po dlouhodobé části soutěže. „Jo, měl úspěšnější sérii vítězství než my, ale jinak si nemyslím, že bychom byli zase o tolik slabší,“ odmítá se smířit s rolí outsidera trenér Dukly Josef Augusta.

Ten může pro souboj se Severočechy počítat s navrátivšími se reprezentanty Janisem Andersonsem a Davidem Musilem. Naopak doma zůstane nemocný útočník Tomáš Hradecký. „Místo něj s námi pojede junior Adam Zeman,“ prozrazuje šéf jihlavské střídačky. „Poctivě jsme se na zápasy připravovali, takže doufáme v dobrý výsledek,“ dodává.

Vrásky na čele mu těsně před startem série dělá pouze zranění brankáře Milana Řehoře, který si ve třetím souboji s Havířovem vykloubil palec a ve čtvrtém za něj pak musel zaskočit sedmnáctiletý gólman Filip Novotný. „Milan s námi do Chomutova jede, ale jestli bude chytat, to rozhodneme až v den zápasu,“ vysvětluje Augusta. „Filipa máme ze Sparty k dispozici do doby, dokud budeme hrát,“ dodává.

V prvoligovém play off na sebe Jihlava s Chomutovem narazily do této doby celkem třikrát, a ve všech třech případech se z úspěchu radovala Dukla (3:2, 3:0, 3:1). Naposledy v roce 2004. „Pokud se hráči vydají ze všech sil a budeme dobře pracovat, tak tam můžeme klidně jednou vyhrát,“ je přesvědčený hlavní kouč jihlavských hokejistů.

Co se týká letošní vzájemné bilance, je na tom lépe Chomutov, i když ve třech ze čtyř duelů dala Dukla svému soupeři pořádně zabrat. Doma mu nejprve podlehla 3:4 a poté 4:5 po samostatných nájezdech. Ze severu Čech si odvezla porážku 1:6 a 2:3 rovněž po samostatných nájezdech.

Čtvrtfinálový soupeř Jihlavy má kádr nabitý hvězdami. A to nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Jedna z posledních posil dorazila na konci přestupního termínu z Finska a jmenuje se Jussi Tarvainen. „Cíl Chomutova mne velmi oslovil,“ přiznal na klubovém webu Severočechů zkušený dvaatřicetiletý útočník.