Recept na úspěch? Podpora fanoušků a větší disciplína

14.02.2009 / Eva Streichsbierová

Čtvrtfinále první hokejové ligy se stěhuje na Vysočinu. Poprvé se Dukla v sérii s Chomutovem představí domácímu publiku. A právě na podporu svých příznivců hodně sází. „Potřebujeme, aby nám vytvořili bouřlivé prostředí,“ vzkazuje trenér jihlavského týmu Josef Augusta. Třetí čtvrtfinálový duel začne na Horáckém zimním stadionu v neděli v 17.30.

V úvodních dvou duelech na severu Čech Dukla doplatila na chabou disciplínu. V prvním utkání dostala v oslabení rozhodující gól v nastaveném čase a o den později pak při nerovnovážném počtu hráčů na ledě inkasovala dokonce dvakrát. „I proto bychom uvítali pomoc šestého hráče v poli, našich fanoušků,“ přesvědčuje šéf jihlavské střídačky.

Na téma zbytečná vyloučení se v Dukle hovoří dost často. „Je pravda, že si to říkáme v podstatě celou sezonu,“ přikyvuje útočník Vladimír Říha. „Musíme se na to opravdu soustředit a nedělat v útočném a středním pásmu zbytečné zákroky hokejkou. Takové to hákování. Spíš to chce dobruslovat,“ přidává recept.

Cesta k úspěchu by mohla vést také přes častější střelbu. O tom, že to má svoje opodstatnění, se jihlavští hokejisté přesvědčili ve druhém duelu, kdy dvakrát poměrně snadno nachytali chomutovského gólmana Lundella. „Podle mě to platí na každého brankáře. Čím víc střel, tím větší šance, že tam něco spadne,“ je přesvědčený další jihlavský forvard Jaroslav Mareš.