Bakus: Co je nám platné, že se mi pak rozhodčí omluvil

16.02.2009 / Eva Streichsbierová

Ani třetí pokus na zdolání Chomutova ve čtvrtfinále jihlavským hokejistům nevyšel. Dukla bojovala o vítězství do poslední vteřiny, nakonec se ale z vítězství znovu radoval soupeř. „Chyběla nám trocha štěstí,“ byl přesvědčený po porážce 3:4 kapitán jihlavského týmu Oldřich Bakus.

Domácí se ujali vedení ve druhé třetině gólem Libora Bezděka, který znovu tak trochu nachytal finskou hvězdu Chomutova Jana Lundella. „Jak bych to řekl, nezareagoval dobře,“ usmíval se autor úvodní trefy zápasu. „Já jsem jenom tak vystřelil a ono to tam padlo,“ dodal.

Vyrovnání přišlo tři minuty před druhým odchodem do kabin. A právě tato situace zvedla vlnu nevole u jihlavských fanoušků. Hosté v době, kdy se jim podařilo vstřelit vyrovnávací branku, hráli v oslabení. Jenomže na ledě to tak nevypadalo. „Dost dlouho jich hrálo pět. A nešlo jen o pár vteřin,“ zlobil se Bakus.

Jenomže ani jednomu ze čtveřice sudích nepřišla pětice chomutovských hráčů v poli podezřelá, takže gól uznali. Až později svoje stanovisko přehodnotili, jenomže už bylo pozdě. „Co je nám platný, když pak za mnou rozhodčí přijede a řekne mi, že se omlouvá, že udělali chybu,“ rozčiloval se kapitán Dukly.

Něco podobného se mu prý v kariéře stalo vůbec poprvé. „Samozřejmě, že rozhodčí může něco přehlídnout, ale takhle ovlivnit zápas za takového stavu, to jsem fakt ještě nezažil,“ nevěřícně kroutil hlavou Bakus. „Jsou tam čtyři, tak to snad aspoň jeden musel vidět, ne?“

Rozhodnutí přinesla poslední třetina. Hned v úvodu šli hosté během chvilky do dvougólového vedení, ale Dukla se nevzdala. Za neutuchající podpory fanoušků se jí brzy podařilo srovnat na 3:3. „Atmosféra byla skvělá,“ pochvaloval si kulisu při zápase zkušený jihlavský útočník. „Jen škoda, že se nám nepodařilo vyhrát,“ dodal zklamaně.

Vítěznou branku vstřelil sedm minut před vypršením normální hrací doby František Bombic. Svoji slabší chvilku si při jeho střele vybral poprvé v play off jihlavský mladíček Filip Novotný. Jinak ale svůj tým znovu několikrát podržel. „Byl to hodně nešťastný gól,“ povzdechl si Bezděk.

Odhodlání Dukly vrátit Chomutovu dosavadní výsledky i s úroky však ani nedělní nešťastná porážka nezlomila. „My nemáme co ztratit, půjdeme do pondělního zápasu jednoznačně s tím, že chceme vyhrát. A já věřím, že to zvládneme,“ prohlásil dvacetiletý jihlavský forvard.

Dnešní čtvrté čtvrtfinále začne na Horáckém zimním stadionu v 17.30.