Třetím soupeřem jihlavských mladíků v baráži bude Vsetín

28.02.2009 / Eva Streichsbierová

Baráž o juniorskou extraligu nasadila pořádně ostré tempo. Šestice týmů nastoupí v neděli 1. března už ke třetímu utkání během pouhých pěti dnů. Dukla Jihlava se tentokrát představí na ledě Vsetína. „Víme, že nás čeká zápas v mimořádně těžkém prostředí,“ tvrdí hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter. Souboj začne Na Lapači v 17 hodin.

Nedělní soupeř Dukly vstoupil do barážových bojů naladěný na remízovou notu. Zatím oba jeho zápasy skončily po šedesáti minutách nerozhodným výsledkem 2:2. V nastavení pak měly duely pokaždé jiný konec. V prvním porazili mladí Valaši Hradec Králové po samostatných nájezdech, naopak ve druhém podlehli v prodloužení v Šumperku.

„Doma se můžou spolehnout na velkou podporu diváků. Ve Vsetíně je o hokej zájem, juniorka je hodně sledovaná,“ varuje trenér. „Přesto si myslím, že tak bouřlivé prostředí, jako nám vytvořili naši fanoušci v pátek proti Hvězdě, tam nebude,“ dodává.

Vsetín je po dvou kolech se třemi body na třetím místě barážové tabulky, Jihlavě patří po vítězství v souboji se Šumperkem a Hvězdou Praha první příčka. „Nesmíme koukat na to, kolik máme bodů, musíme se soustředit na každý zápas zvlášť. Každé utkání je taková malá válka a nás jich čeká ještě osm,“ brzdí počáteční euforii Totter.

Každopádně vydařený vstup zavál do kabiny jihlavských hokejistů pohodu a pořádnou dávku sebevědomí. „Chceme si nějaké body dovézt i ze Vsetína,“ hlásí rozhodným hlasem útočník Adam Zeman. Prozatím nejlepší střelec Dukly v bojích o postup, který má na kontě tři přesné zásahy, zná cestu k dalšímu úspěchu.

„To oni se budou muset tlačit dopředu. My pojedeme hrát ze zajištěné obrany a doufám, že nám zápas vyjde,“ přeje si sedmnáctiletý hokejista, který si v letošní sezoně zahrál také v jedenácti duelech v dresu prvoligového jihlavského A-týmu. „Získal jsem díky tomu větší sebevědomí a teď bych ho chtěl zúročit v baráži. Rád bych nějak klubu oplatit to, že mi dal šanci,“ tvrdí Zeman.

Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je po dvou úvodních duelech devatenáctiletý útočník Juraj Jurík, který má na kontě jeden gól a dvě asistence. V Dukle patří tato pozice hned dvěma hráčům - Adamu Zemanovi a Danu Kotlíkovi. Oba jihlavští junioři zatím rovněž posbírali po třech bodech. Jistotou v brance je Petr Navrátil, který v každém utkání kapituloval pouze jednou.