2:3
(1:1, 1:2, 0:0)

Junioři pokračují ve vítězném tažení, vyhráli i Na Lapači

01.03.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři mají na kontě další tři body. Tentokrát si je vezou ze Vsetína za výhru 3:2, v baráži tak stále ještě nezaváhali! Těsný náskok držela Dukla na Valašsku více než polovinu zápasu. V poslední třetině nejprve spálili svěřenci trenéra Aleše Tottera několik vyložených šancí, v závěru pak ale ubránili oslabení třech proti pěti a mohli slavit. Vítěznou trefu zařídil obránce David Musil.
01.03.2009 17:00, 1. liga juniorů skupiny C - 43. kolo

VHK ROBE Vsetín

Hromada - Trška, Jaškin, Fabián, Šimurda, Kapr, Farda - Kopún, Vítek, Kubo, Surovčík, Plachtovič, Martyčák, Vávra, Sýs, Jurík, Klimek
2

HC Dukla Jihlava

Navrátil – Musil, Vacek, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Cirhan - Němec, Polcar, Vysloužil – Dvořák, Pometlo, Malec – Kotlík, Zeman, Kuřítko M.
3
Branky a nahrávky: 9. Vávra (Martyčák), 25. Vítek (Plachtič) - 6. Vysloužil (Polcar), 21. Kotlík, 23. Musil (Pometlo). Rozhodčí: Mikula - Hanzlík, Rychlý. Vyloučení: 5:6, navíc Vysloužil (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 610. Střely na branku: 26:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3.

Průběh utkání

V předchozích dvou zápasech se Jihlava pokaždé ujala vedení jako první a úvodní branku si přichystala také pro souboj ve Vsetíně. V 6. minutě poslal puk do sítě Martin Vysloužil. „Tohle je pro nás hodně důležité, že vždycky dáme první gól. Myslím, že prvních deset minut jsme měli víc ze hry, soupeře jsme do ničeho nepustili. Tedy kromě jednoho momentu, kdy vyrovnal. Tam jsme tu situaci špatně rozebrali,“ přiznal kouč jihlavských mladíků.

Druhou třetinu odstartovala Dukla skvěle, nejprve zúročil důraz před brankou Dan Kotlík a chvíli po něm prostřelil domácího brankáře Hromadu také obránce David Musil. „Naše vedení bylo zasloužené. Kotlíkův gól byl takový kanadský, puk mu hodil před bránu Martin Kuřítko a on ho tam dorazil. No a David vypálil mezi kruhy,“ popsal dva úspěšné momenty svého týmu Totter. „Jenomže pak jsme udělali chybu a Vsetín snížil. V tu dobu nás dostal pod tlak, naštěstí kluci hráli čistě a znovu se projevila jejich úžasná bojovnost,“ nešetřil komplimenty trenér.

Jednogólový náskok nakonec Jihlava udržela až do závěrečného hvizdu. V poslední dvacetiminutovce měla několik vyložených příležitostí, ale stav 3:2 v její prospěch stále držel. „Domácí brankář chytal dobře, ale my jsme ty situace taky špatně řešili,“ věděl šéf jihlavské střídačky. „Kdybychom odskočili na 4:2, tak už by asi domácí rezignovali, takhle byli pořád ve hře. Někdy je ale lepší vítězství vydřít, než soupeře přejet,“ dodal.

Závěr utkání se proměnil v nervydrásající podívanou. Těsně před koncem byl totiž nejprve vyloučený jihlavský David Musil a chvilku po něm i Martin Vysloužil. Ten dokonce dostal trest na pět minut a musel předčasně z ledu. „Proti rozhodčím zatím nemůžu v baráži nic říct. Nasadili trend, který nám vyhovuje, nepískají nijak úzkostlivě. I dneska byli výborní, přestože to měli v hektické atmosféře Na Lapači těžké. Jediné, co jim můžu vytknout, je právě vyloučení Martina,“ uvedl Totter.

Jihlavský útočník se totiž pouze zastal gólmana Navrátila, který byl znovu velkou oporou Dukly. „Domácí tam do něj najeli a Martin po jednom ze soupeřů vystartoval. Začala strkanice, na jejímž konci bylo vyloučení pouze pro našeho hráče. Rozhodně to Martinovi nemám za zlé, prostě jenom chránil brankáře. Vyloučený měl být podle mě jednoznačně i jeden z domácích,“ měl jasno trenér. „Každopádně jsme zápas zvládli. A opravdu zase můžu jenom smeknout před tím, jak kluci bojovali a hráli obětavě,“ chválil svůj tým.

Po třech úvodních kolech baráže má Jihlava na kontě plný počet bodů. Přitom dvakrát plnila v utkání roli hosta. „Je to super, ale pořád jsme na začátku. Já vím, že lidi v Jihlavě už nás vidí v extralize, jenomže je ještě brzy. Ohromně důležitý pro nás bude páteční souboj s Hradcem Králové. Ten ukáže, jak jsme na tom doopravdy. Věřím, že nám zase přijdou pomoct diváci, kteří byli minule naprosto fantastičtí. Tentokrát ale budeme jejich podporu potřebovat ještě o kousek víc,“ vzkázal fanouškům Totter.