Junioři Dukly míří do Ostravy k souboji s druhou Porubou

07.03.2009 / Eva Streichsbierová

V neděli dojde v Ostravě na souboj dvou prozatím nejlepších týmu baráže o juniorskou extraligu. Domácí Poruba získala ve čtyřech duelech 11 bodů, hostující Jihlava se může pochlubit dokonce stoprocentní úspěšností. Na severu Moravy začne utkání 5. kola ve 13 hodin. „Byli bychom rádi za jakýkoliv bodový zisk,“ přiznává hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.

Po pátečním těsném vítězství 2:1 v souboji s Hradcem Králové ještě trenéři nevěděli, zda k utkání do Ostravy odcestují v plném složení, nebo raději nechají některé hráče odpočinout a vymarodit. „Nakonec jsme rozhodli, že pojedeme v co nejsilnější sestavě. Tedy kromě Ondry Posmyka, který ještě není v pořádku,“ hlásí šéf jihlavské střídačky.

I v případě juniorů Dukly se tedy znovu potvrdilo, že šrámy a nemoci se v případě úspěchu hojí daleko rychleji. „To je pravda. Psychika s fyzickou pohodou strašně moc souvisí. Pokud se daří, ovládají vás úplně jiné emoce a je to znát,“ potvrzuje Totter. „My jsme se rozmýšleli, jestli se budeme víc soustředit na středeční duel, ale pak jsme si řekli, že nemá cenu nějak spekulovat. Chceme uspět i v Ostravě,“ dodává.

Jenomže to nebude tak jednoduché. Účastník letošního ročníku extraligy si zatím vede v baráži na výbornou. Ztratil jen jeden bod a v tabulce mu patří druhá příčka hned za Jihlavou. „Zas takové překvapení to není. Áčko Poruby sestupuje a junioři dostávali dost šancí, což teď zúročují. Ohlasy od všech soupeřů, kteří už s nimi hráli, jsou vesměs hodně pozitivní,“ pokyvuje hlavou trenér.

Na porubském stadionu v neděli půjde také o souboj dvou prozatím nejúspěšnějších gólmanů. Jak jihlavský Petr Navrátil, tak i ostravský Andreas Kubáň mají úspěšnost přes 95 procent! „Musíme být aktivní, přehrát je bojovností. Kombinací to půjde asi těžko. Prostě musíme hrát tak, jako v těch předchozích čtyřech zápasech,“ burcuje gólman Dukly.

Co se týká produktivity, mají oba týmy síly rozložené do všech pětek. Nejlepší v Jihlavě je se 4 kanadskými body útočník Dan Kotlík a v Porubě mají čtyři body na kontě dokonce hned tři hráči – Ivo Jelšík, Mario Kalina, Petr Řezáč.