2:6
(1:1, 0:3, 1:2)

Mladíci Dukly si poradili i s pátým barážovým soupeřem

08.03.2009 / Eva Streichsbierová

Vítěznou šňůru jihlavských juniorů v baráži o extraligu nedokázala přervat ani Poruba. Na ledě druhého týmu tabulky vyhrála Dukla jednoznačně 6:2 a po pěti kolech má stále plný počet bodů. O svém dalším úspěchu rozhodli svěřenci trenéra Aleše Tottera v prostředním dějství, kdy odskočili domácím na rozdíl tří branek. Dvakrát se do sítě soupeře trefil Martin Vysloužil, po jednom gólu přidali Michael Polcar, Ondřej Němec, Martin Kuřítko a Adam Zeman.
08.03.2009 13:00, 1. liga juniorů skupiny C - 45. kolo

HC RT TORAX Poruba

Kubáň - Mlynář, Parma, Tomis, Spusta, Pindur, Špok, Vidlák, Kalina, Blažej, Jelšík, Řezáč, Vajda, Richter, Šimkovič, Bartoš, Galajda, Voznica, Poláček
2

HC Dukla Jihlava

Navrátil - Musil, Vacek, Zelený, Randa, Rosendorf, Šustr - Němec, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Kotlík, Zeman, Kuřítko M.
6
Branky a nahrávky: 19. Vajda (Tomis, Jelšík), 46. Richter - 17. Polcar (Rosendorf, Musil), 25. Vysloužil (Zelený), 37. Vysloužil (Polcar, Němec), 39. Němec (Kuřítko), 43. Kuřítko (Pometlo, Musil), 58. Zeman (Dvořák, Randa). Rozhodčí: Jeřábek - Adamec, Štěpán. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6.

Průběh utkání

Na první změnu skóre se v Porubě čekalo do 17. minuty, kdy se v početní výhodě prosadil útočník Michael Polcar. „Měli jsme k dispozici jenom čtyřicet vteřin přesilovky, ale sehráli jsme ji velmi dobře a v jejím závěru dokázali skórovat,“ radoval se kouč jihlavských mladíků, který právě v neděli oslavil 37. narozeniny. „Ale nebyl jsem sám, Polci slavil taky,“ prozradil s úsměvem.

A oslavy to byly parádní. I když z vedoucí branky se Dukla neradovala moc dlouho, těsně před koncem úvodní třetiny srovnal domácí Vajda. „Byl to takový hodně laciný gól, i kluci to cítili. Věděli, že udělali chybu a chtěli jí napravit,“ prozradil Totter. „Povedlo se jim to na začátku druhé části,“ dodal.

Ve 25. minutě poslal Jihlavu do opětovného vedení Martin Vysloužil a stejný hráč potom zařídil i třetí gól Dukly. 75 vteřin před druhým odchodem do šaten se navíc trefil také Ondřej Němec. „Dneska rozhodla zápas jednoznačně lajna Němec, Polcar, Vysloužil. Hráli výborně,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců šéf jihlavské střídačky.

Po čtyřiceti minutách měli hosté z Vysočiny luxusní třígólový náskok. „V hokeji to ale nemusí nic znamenat. Upozorňovali jsme kluky, aby se soustředili a nedělali zbytečné fauly. To se ale bohužel nepovedlo. Na můj vkus bylo těch vyloučení v poslední třetině až moc. Ale to je tak jediné, co můžu týmu vytknout,“ prohlásil Totter.

V závěrečném dějství stanovila Jihlava konečný výsledek na 2:6 a na její konto putovaly další tři důležité body. „Poruba byla soupeř, který nám vyloženě sedl. Hraje podobný systém jako my a bylo tedy jasné, že bude rozhodovat rychlejší přístup a přesnější střelba. A v tom jsme byli lepší,“ oddechl si trenér juniorů Dukly.

Barážová pohádka v podání jihlavských mladíků pokračuje. Po pěti zápasech vede Dukla tabulku s maximálním počtem 15 bodů, což se žádnému jinému soupeři nepodařilo. „Vím, že to vypadá skvěle, ale chci říct, že jsme pořád jenom v půlce soutěže. Nerad bych, aby kluci upadli do nějaké přílišné euforie. Slavit zatím není co,“ brzdil nadšení svého týmu Totter.

Radost z dosavadního vývoje baráže však zakrýt nedokázal. „Chtěl bych klukům samozřejmě zase moc poděkovat, jejich zásluhou budu na tyhle narozeniny dlouho vzpomínat,“ přiznal. „A velký dík patří také všem, kteří mi poslali gratulace a přání, ani nestačím na tu hromadu „esemesek“ odpovídat. Každopádně hokej je týmová hra a tohle je týmový úspěch,“ doplnil.

Ve středu se boj o extraligovou příslušnost přehoupne do druhé poloviny. Junioři Dukly se představí na Horáckém zimním stadionu, kde změří síly se Šumperkem. „Věříme, že nás v tom diváci zase nenechají samotné a přijdou nás podpořit minimálně ve stejném počtu jako v předchozích dvou zápasech,“ vzkázal fanouškům Totter.